Siirry sisältöön

Keusoten keskeisimmät palvelut nyt myös englanniksi ja ruotsiksi verkkosivuillamme

Kuvassa maahanmuuttajataustainen isä vauvansa kanssa neuvolassa, hoitaja antaa vauvalle rokotteen

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) keskeisimmät sosiaali- ja terveyspalvelut on nyt julkaistu englanniksi ja ruotsiksi www.keusote.fi-sivustollamme. Aikaisemmin Keusoten verkkosivuilta on löytynyt tietoa pääasiassa vain suomeksi, mikä on vaikeuttanut muunkielisten asiakkaiden asiointia palveluissamme.

Uudet kieliversiosivut ovat sisällöltään suppeammat kuin suomenkieliset sivumme. Kieliversioihin pääsee klikkaamalla Keusoten verkkosivuston yläreunassa olevia linkkejä “English” ja “Svenska” tai suorilla osoitteilla: www.keusote.fi/en ja www.keusote.fi/sv .

Jatkokehitämme muunkielistä viestintäämme ja verkkosivujamme vaiheittain. Otamme sivuillamme syksyyn mennessä käyttöön ReadSpeaker-teknologian. ReadSpeaker kääntää digitaalisen sisällön käyttäjän valinnan mukaan synteettiseksi puheeksi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi tai tekstiksi monella eri kielellä. ReadSpeaker tulee näkymään sivustollamme äänisoittimena, jonka avulla sivun tekstisisällön voi kääntää joko puheeksi tai tekstiksi valitulla kielellä.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella asuu noin 200 000 henkilöä, joista muunkielisten osuus on noin 13 000 henkilöä. Hyvinvointialueeseen kuuluvat kunnat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Uudistuksen tavoitteena on sosiaali- ja terveyspalvelujen saavutettavuuden parantaminen hyvinvointialueen muunkieliselle väestölle, helpottaa asiakkaiden palveluihin ohjautumista, palvelua ja asiointia sekä vähentää virheellisiä yhteydenottoja.

Tutustu englanniksi ja ruotsiksi käännettyihin sivuihimme:

Lisätietoja:

Katso myös maahanmuuttajille suunnattu sivusto, jossa on suomeksi ja englanniksi tietoa alueen kuntien tarjoamista palveluista: https://www.maspa.fi

Uudistuksen tavoitteena on sosiaali- ja terveyspalvelujen saavutettavuuden parantaminen hyvinvointialueen muunkieliselle väestölle.