Siirry sisältöön

Keusoten aluehallitus: hyvinvointialuejohtajan rekrytointi ja Hyrylän sote-keskus etenevät

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) aluehallitus päätti kokouksessaan 15.5.2024 hyvinvointialuejohtajan virkavaalista ja Hyrylän sote-keskuksen tarveselvityksestä ja omistusmuodosta.

Hyvinvointialuejohtajan virkavaali 23.5.

Hyvinvointialuejohtajan virka oli haettavana 13.3.–3.4.2024. Kaiken kaikkiaan virkaa haki 21 henkilöä. Haastattelujen jälkeen kolme hakijaa, Kristiina Kariniemi-Örmälä, Petteri Lankinen ja Raija Kontio, ovat olleet henkilöarvioinneissa ja aluevaltuuston hakijapaneelissa.

Aluehallitus käsitteli kokouksessaan 15.5.2024 hyvinvointialuejohtajan rekrytointia viimeisen kerran: hallitus päätti ehdottaa aluevaltuustolle, että se suorittaa hyvinvointialuejohtajan virkavaalin kolmen jäljellä olevan ehdokkaan kesken. Hyvinvointialuejohtajan virkavaali suoritetaan 23.5.2024 aluevaltuuston kokouksessa.

Hyrylän sote-keskus etenee

Aluehallitus käsitteli myös Tuusulan Hyrylään suunnitteilla olevaa Hyrylän sote-keskusta. Aluehallitus hyväksyi sen tarveselvityksen ja omistusmuodon sekä antoi luvan aloittaa hankesuunnitelman tekemisen.

Hyrylän sote-keskus päätettiin toteuttaa osakeomistukseen perustuvana omistusmuotona (keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö), mikä on tehdyn selvityksen perusteella kokonaistaloudellisesti edullisin omistusmuoto. Tämänhetkinen tavoite on, että Hyrylän sote-keskuksessa aletaan vastaanottaa asiakkaita syksyllä 2028.