Siirry sisältöön

Keusote pilotoi: Omaolon sähköinen Muu yhteydenotto -toiminto käyttöön Mäntsälän ja Pornaisten ehkäisyneuvoloissa

Kuvassa nainen, jolla on farkkuhousujen takataskussa e-pillerilista ja kondomipakkaus.

Keusotessa on käynnistynyt uusi pilottihanke, jossa Mäntsälän ja Pornaisten ehkäisyneuvoloiden asiakkaat voivat lähettää viestejä ehkäisyyn liittyvissä kiireettömissä asioissa Omaolo.fi-palvelun kautta.

Viestien lähettäminen onnistuu Omaolon “Muu yhteydenotto” -sivulla. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista tietoturvan takaamiseksi. Voit asioida palvelussa itsesi tai alle 15-vuotiaan lapsesi asioissa. Palvelun kautta lähetetyt viestit käsitellään ehkäisyneuvoloissa 1–7 päivän kuluessa.

– Pilottihankkeen tavoitteena on mahdollistaa asiakkaille sähköinen yhteydenotto ehkäisyneuvolaan kellonajasta ja paikasta riippumatta sekä ilman takaisinsoittojonossa odottamista. Pilotti päättyy joulukuussa 2023, jonka jälkeen arvioimme otetaanko “Muu yhteydenotto” -toiminto laajemminkin Keusotessa käyttöön, sanoo Keusoten perhekeskuspalvelujen koordinoiva esimies Saija Numari.

Keusoten ehkäisyneuvolat palvelevat jatkossakin myös puhelimitse (takaisinsoittopalvelu). Ehkäisyneuvolasta saat ohjausta ja neuvontaa raskauden ehkäisyyn, seksuaaliterveyteen, perhesuunnitteluun ja raskaudenkeskeytykseen. Ehkäisyneuvolasta saat myös ehkäisyvalmisteita sekä ohjausta ehkäisyvalmisteen valintaan, aloitukseen ja seurantaan sekä ohjausta jälkiehkäisyn käyttöön.

Lisätietoja ja linkki palveluun:

Kuvassa nuori pari istuu ulkona lähekkäin.
Omaolo on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Aiheeseen liittyvät palvelut