Siirry sisältöön

Keski-Uudenmaan vammaismessut: Uusin silmin on eri kiva tapahtumapäivä 5.10.2024 klo 11–16!

Perinteikäs Keski-Uudenmaan vammaismessut tavoittelee asialleen uusia yleisöjä

 • Luvassa Eri Kiva Päivä Järvenpään uudessa yhteiskoulussa lauantaina 5.10.2024 klo 1116. Osoite Kansakoulunkatu 3, Järvenpää. Tapahtuma on maksuton ja esteetön.
 • Kohdeyleisö: Uusin silmin on kokemus, josta nauttivat erityisesti nuoret ja lapset perheineen. Vanhoja messukävijöitä unohtamatta!
 • Tapahtumassa on näytteilleasettajien tuotteita ja palveluja esillä ja myytävänä.
 • Keuda-kahvilassa tarjolla suolaista ja makeaa koko päivän ajan.
 • Tapahtuman järjestävät Järvenpään, Keravan ja Tuusulan vammaisneuvostot, kokemustoimijat ja vammaisten kanssa työskentelevät.

Teemana kykyjen mukainen hyvä elämä

Uusin silmin on tapahtuma, jossa jokainen ihminen saa osata ja osaa toimia. Tavoittelemme uusilla sisällöillä ihmisiä, jotka eivät normaalisti kohtaa vammaisuutta arjessaan.

Tapahtuma on yllätyksellinen yhtälö elämyksiä: kokeiluja, kokeneita esiintyjiä ja rohkeita esityksiä; liikuttavaa ja koskettavaa ohjelmaa, lennokasta asiakeskustelua hyvästä elämästä ja täsmätyökyvystä.

“Uusin silmin” on ensisijaisesti kosketus eri maailmoista ja näkökulmista ja sen teemana on kyvyt ja osaaminen.

Uudet avaukset – olkaa hyvä!

Tapahtumakonseptia on suunniteltu usean kuukauden ajan verkostossa, johon kuuluvat Järvenpään lisäksi Keravan ja Tuusulan vammaisneuvostot, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue sekä kaupunkien työntekijät. Ohjelma päivittyy elo-syyskuun aikana. Tapahtumatilana palvelee monipuolinen, uusi ja isolla aulalla ja liikuntasalilla varustettu Järvenpään yhteiskoulun uudisrakennus osoitteessa Kansakoulunkatu 3.

Ohjelma päivittyy elo-syyskuun 2024 aikana

 • KUMS-koirat: jo heti tullessa tukikoirat toivottavat sinut tervetulleeksi tapahtumaan.
 • Näytteilleasettajat: kymmenet erilaiset arkea helpottavat palvelut ja tuotteet ovat tapahtumakävijöiden tutkittavissa koko tapahtuman ajan.
 • Puhujavieras: Arja Ahtaanluoma tunnetaan myös kirjasta Puolinainen (Is.fi). Ahtaanluoma kertoo, miten kylkiluun murtumasta ja mattopuukon viillosta voi vammautua puolinaiseksi, ja miten traagisen vammautumisen jälkeen löytyy hyvä elämä.
 • Urheilua: tutustumme paraurheiluun ja pääsemme itsekin kokeilemaan soveltavaa liikuntaa.
 • Kisailua ja kokeilua: Rollaattoripujottelussa ei ainoastaan vauhti ratkaise! Entäpä miten sinulta sujuu kahvittelu Pimeässä ravintolassa tai korttiaskartelu? Voit myös koko päivän testata kuulosi Kuuloautossa.
 • Teatteria ja tarinoita: Irman ja Kaitsun teatteriesitys käsittelee vammaisuutta. Julkisella seinällä myös sinä saat äänesi kuuluviin!
 • Paneelikeskustelu: eri näkökulmat kalahtelevat, kun puhumme täsmätyökyvystä ja yhteiskunnan tosiasiallisesta kyvystä ottaa kaikki mukaan.
 • Artistivieras: Julia Delgado koskettaa tulkitsijana (Youtube.com). Hänelle jokainen yleisö on ainutlaatuinen.
 • Musiikkia: eri kivan päivän kruunaa erityisnuorten Herkkuräbäri-räppiyhtye (facebook.com). Rap-yhtyeen energisistä jäsenistä on tullut monelle esikuva.
 • Tapahtuman avaus: virallisen avauspuheen pitää kansanedustaja Jorma Piisinen.

Lisätietoja tapahtumasta:

Perinteikäs Keski-Uudenmaan vammaismessut uudistuu tavoittaakseen asialleen entistä laajemman yleisön (www.jarvenpaa.fi)

Uusin silmin on eri kiva tapahtumapäivä! (www.tapahtumat.jarvenpaa.fi)

Haluatko näytteilleasettajaksi?

Paikallinen toimija, valtakunnallinen vammaistoimija: haluatko näytteilleasettajaksi tapahtumaan? Tuo paikalliset tuotteesi tai arkea helpottava ratkaisu näytille tai myyntiin. Ota yhteys Pilviin, puh. 040 315 3737, pilvi.kallio-merilainen@jarvenpaa.fi

Eri kiva päivä! Uusin silmin. Tapahtuman järjestävät Järvenpään, Keravan ja Tuusulan vammaisneuvostot, kokemustoimijat ja vammaisten kanssa työskentelevät.
Kuvassa Järvenpään Yhteiskoulun uudisrakennus. Kuvalähde: jarvenpaa.fi
Järvenpään Yhteiskoulun uudisrakennus palvelee tapahtumapaikkana lokakuussa. Kuvalähde: www.jarvenpaa.fi