Siirry sisältöön

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue myöntää järjestöille avustuksia

tiimityö, ylävitonen

Alueemme sote-järjestöjen on nyt mahdollista hakea avustusta toiminnalleen Keusotesta. Järjestöavustusta voivat hakea rekisteröityneet sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset sekä muut vastaavat järjestötoimijat, jotka edistävät Keski-Uudenmaan alueella kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä. 

Järjestötoimijat voivat hakea rahoitusta myös yhdessä toteutettavaan toimintaan muiden toimijoiden kanssa. Avustuksia myönnettäessä kiinnitämme huomiota järjestön kykyyn tehdä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. 

Edellytyksenä hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Avustusta hakevan järjestön tulee tukea alueemme asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä. Lisäksi toiminnan tulee pohjautua alueellisen hyvinvointisuunnitelman tavoitteisiin, joita ovat: 

  • Sairastavuus vähenee  
  • Liikkuminen lisääntyy vähän liikkuvien ja liikkumattomien parissa  
  • Ylipainoisten ja lihavien määrä laskee  
  • Yksinäisyyden kokemus vähenee  
  • Sähköinen omahoito ja asiointi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä lisääntyy  
  • Mielenterveysongelmien määrä laskee  
  • Päihteiden käyttö (nikotiinituotteet, alkoholi, huumeet) vähenee  

Lisäksi järjestötoiminnan tulee olla lähtökohtaisesti kaikille avointa ja kohderyhmänä Keski-Uudenmaan alueella asuvat. Toiminnan tulee täydentää alueen sote-palveluja sekä tukea hyvinvointialueen palvelujen keskinäistä yhteistyötä ja yhteensovittamista. 

Avustuksen hakeminen 

Avustuksen hakuaika on avoinna ympäri vuoden. Järjestöt voivat jättää hakemuksen alla olevan linkin kautta: 

Avustuksia seurataan ja arvioidaan raportoimalla avustusten avulla toteutettua toimintaa vuosittain alueen hyvinvointikertomuksessa. Avustuksia saaneet toimijat kutsutaan vuosittain osallistumaan hyvinvointialueen koolle kutsumaan vertaistyöpajaan. Seuraava työpaja järjestetään syksyllä 2023. 

tiimityö, ylävitonen