Siirry sisältöön

Käy testaamassa Tarmoa-palvelutarjotinta!

Kädet muodostavat sydämen aurinkoa vasten.

Keusotessa pilotoidaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen digitaalista palvelutarjotinta nimeltä Tarmoa. Alustalle on tehty 13.5. useita korjauksia, ja toivommekin, että mahdollisimman moni kävisi testaamassa ja antamassa palautetta Tarmoa.fi-palvelusta. Aikaa testaukselle ja palautteelle on 24.5. asti.

Kyseessä on verkkopalvelu, jonka avulla hyvinvointialueen, kuntien ja kolmannen sektorin hyvinvointia ja terveyttä edistävät palvelut ja toiminnot ovat sekä kuntalaisten että ammattilaisten helposti löydettävissä. Tarmoa-alustalta löytyy mm. alueellisten järjestöjen tarjoamia kerhoja, kuntien tapahtumia sekä erilaisia itse- ja omahoidon ohjelmia.

Testaaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että kokeilet, löytyisikö Tarmoa-alustalta etsimääsi tietoa tai tukea, ja kerrot miltä alustan toiminnalliset ratkaisut mielestäsi vaikuttavat.

Korjauksia palautteen perusteella

Tarmoa.fi verkkopalvelu on ollut testattavana 25.3. alkaen. Nyt alustaan on tehty muun muassa seuraavia korjauksia ja parannuksia tähän mennessä saatujen palautteiden perusteella:

 • Elintavat, mielen hyvinvointi ja ravitsemus -teema on jaettu kahteen teemaan.
  • Uudet teemat ovat Ravitsemus ja uni sekä Mielen hyvinvointi ja päihteettömyys.
 • Hakutoiminnallisuuden paikallisia tuloksia on parannettu.
  • Taustalle on rakennettu paljon lisää tekoälytoiminnallisuutta.
  • Hakutulosten minimimäärää ei enää ole, jolloin kerrotaan, ettei hakuehdoilla löytynyt tuloksia.
  • Parannukset eivät vielä koske valtakunnallisten palveluiden hakutuloksia, mutta niitä pyritään parantamaan vielä pilotointiaikana.
 • Ulos Tarmoa-alustalta johtaviin linkkeihin on tehty ikoni, joka kertoo alustalta poistumisesta.
 • Saavutettavuutta on korjattu.

Palautteiden kautta tuleva tieto on tärkeää, kun päätämme, minkälaisen digitaalisen palvelutarjottimen otamme Keusotessa pysyvään käyttöön. Pääset antamaan palautetta tästä linkistä, joka löytyy myös Tarmoa.fi-sivuston yläpalkista. Jos olet jo käynyt testaamassa palvelua aikaisemmin, voit antaa palautetta erityisesti viimeisimpien korjausten vaikutuksista.

Lisätietoja

Marjut Suo, erityisasiantuntija
marjut.suo@keusote.fi

Tarmoa-alustan pilotointi toteutetaan osana Kestävä kasvu -hanketta (RRP2), jonka rahoittaa Euroopan unionin kertaluontoinen elpymisväline (NextGenerationEU).

Euroopan Unionin kertaluontoisen elpymisvälineen logo.