Siirry sisältöön

Edistä hoitosi sujuvuutta: kuittaa Kanta-informointi

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sujuvuuden kannalta on tärkeää, että ammattilaisella on kattavat ja ajantasaiset tiedot asiakkaasta. Voit edesauttaa hoitosi sujuvuutta kuittaamalla uuden Kanta-informoinnin kätevästi Omakannassa.

Siirryttäessä hyvinvointialueelle asukkaille tulee antaa Kanta-informointi eli kertoa Kanta-palvelusta. Kuittaamalla Kanta-informoinnin ilmaiset vastaanottaneesi tiedot Kanta-palveluista,
tietojen käsittelystä ja oikeuksistasi vaikuttaa tietojen käsittelyyn. Tällä varmistat, että sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat hyödyntää Kantaan kirjattua hoitotietoa hoitosuhteen siirtyessä eri palveluntarjoajien välillä.

  1. Kirjaudu Omakantaan.
  2. Ikkunaan avautuu Kanta-informointi.
  3. Lue teksti ja kuittaa se vastaanotetuksi.

Jos Kanta-informointiteksti ei automaattisesti tule näkyviin, kun kirjautuu Omakantaan, on se siinä tapauksessa kuitattu vastaanotetuksi jo aiemmin Omakannassa (22.11.2022 alkaen) tai terveydenhuollossa.

Kanta-informoinnin vastaanottamisen ajankohdan voi tarkistaa kirjautumalla Omakantaan osoitteessa www.kanta.fi ja valitsemalla vasemman laidan valikosta ”Tietojen käytön hallinta”. Otsikon ”Tietojen käyttö sosiaali- ja terveydenhuollossa” alla lukee, milloin Kanta-informointi on vastaanotettu.

Miksi Kanta-informoinnin kuittaaminen on tärkeää?

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sujuvuuden kannalta on tärkeää, että ammattilaisella on kattavat ja ajantasaiset tiedot asiakkaasta. Jos esimerkiksi asioit Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella terveysasemalla, josta sinut lähetetään erikoissairaanhoitoon HUSiin, on tärkeää, että HUSin ammattilaiset voivat tarvittaessa hyödyntää sinusta hyvinvointialueellamme kirjattuja tietoja.

Miten Kanta-informointi kuitataan vastaanotetuksi?

Kun asiakas kirjautuu Omakantaan, etusivulle avautuu uuteen ikkunaan teksti, jossa kerrotaan Kanta-palveluista ja tietojen käsittelystä. Tekstin lopussa asiakasta pyydetään kuittaamaan tieto vastaanotetuksi. Omakannassa asiointi on mahdollista vasta sen jälkeen, kun asiakas tai hänen puolestaan asioiva on kuitannut Kanta-informoinnin vastaanotetuksi.

Kanta-informoinnin voi vastaanottaa myös terveydenhuollossa asioinnin yhteydessä.

Päivitetty 4.1.2022: Jos Kanta-informointiteksti ei automaattisesti tule näkyviin, kun kirjautuu Omakantaan, on se siinä tapauksessa kuitattu vastaanotetuksi jo aiemmin Omakannassa (22.11.2022 alkaen) tai terveydenhuollossa.