Siirry sisältöön

Järvenpää, Nurmijärvi ja Tuusula: Hyödynnä maksuttomia pääsylippuja mahdollistavaa Kaikukorttia

Kuvassa käsi, jossa Kaikukortti.

Kaikukortti on Kulttuuria kaikille -palvelun ja Kaikukannan ylläpitämä palvelu, jonka tavoitteena on yhdenvertaistaa kulttuuripalvelujen saatavuutta. Kaikukortti parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden, ikäihmisten ja vammaisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuurikohteisiin, kuten esimerkiksi erilaisiin tapahtumiin, konsertteihin, festivaaleille, tanssiesityksiin, museoihin ja teatteriin sekä kurssipaikkoja kansalaisopistoon.

Kuka voi saada Kaikukortin ja mistä?

Kaikukortti on henkilökohtainen ja maksuton. Voit saada Kaikukortin, kun

  • olet Järvenpään, Nurmijärven tai Tuusulan Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijan asiakas ja
  • olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
  • olet vähintään 16-vuotias.

Kaikukorttia jakavat kunnissa omille asiakkailleen sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijat. Pyydä oma Kaikukorttisi toimijalta, jonka asiakas olet. Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.

Kuntakohtaiset jakopisteet ja mukana olevat kulttuuritoimijat:

Miten hankin pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuurikohteen omasta lipunmyyntipisteestä. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään henkilöllisyystodistuksesi ja Kaikukorttisi sekä kertomaan Kaikukortin tunnus. Kaikukortti-lippuja ei voi hankkia verkkokaupasta. Lippujen määrä voi olla rajattu tapahtumakohtaisesti, joten ole hyvissä ajoin yhteydessä tapahtuman lipunmyyjään tai järjestäjään.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun tulee maksaa lipun palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Jos haluat osallistua kansalaisopiston kursseille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus kansalaisopiston toimistoon. Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

Lippuja myös lapsille

Jos sinulla on alle 16-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan.

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukortti-kohteissa asiakkaan avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti ja henkilöllisyystodistus mukaasi, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta voi pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja lisäksi todistamaan henkilöllisyytesi.

Lisätietoja Kaikukortista:

www.keusote.fi/kaikukortti

www.kaikukortti.fi

Voit käyttää Kaikukorttiasi millä tahansa Kaikukortti-alueella Suomessa: www.kaikukortti.fi/alueet

www.facebook.com/kaikukortti

Järvenpää: kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, kulttuuri@jarvenpaa.fi

Nurmijärvi: kulttuuripalvelut, kulttuuri@nurmijarvi.fi

Tuusula: kulttuuripalvelut, kulttuuri@tuusula.fi

Keusote: marjut.suo@keusote.fi

Kuvassa käsi, jossa Kaikukortti.