Siirry sisältöön

Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmästä ongelmanratkaisutaitoja 6–9-vuotiaiden lasten vanhemmille

perhe kävelyllä metsässä

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen perhekeskuspalvelut järjestävät Ihmeelliset vuodet -ryhmän esikoulu- ja alakouluikäisille käytöksellään oirehtiville ja käytöshäiriöisten lasten vanhemmille. 

Ihmeelliset vuodet -ryhmissä vanhempia autetaan saamaan käyttöön uusia myönteisiä kasvatuksen keinoja. Pitkäjänteisellä lapsen hyvän käytöksen vahvistamisella sekä huonon käytöksen sammuttamisella kohennetaan lapsen itsetuntoa ja suoriutumista päiväkodissa ja koulussa. 

Uusi ryhmä starttaa syyskuussa 

Seuraava Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmä aloittaa 6.9.2023. Ryhmä kokoontuu viikoittain keskiviikkoisin klo 16.30–18.30 (poikkeus: torstaisin vko 49 ja 50), yhteensä 14 kertaa Tuusulan seurakuntakeskuksen tiloissa. Ryhmäkertojen ajalle on järjestetty lastenhoito. Ryhmässä tarjotaan välipalaa vanhemmille ja lapsille. Osallistuminen on maksutonta. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä yhteen ryhmänohjaajista: 

  • Eila Rimpioja p. 050 497 6677 
  • Anu Järvi p. 050 497 0341 
  • Kaisa Kärkkäinen p. 050 497 0344 

Ryhmästä kiinnostuneet vanhemmat haastatellaan ennen ryhmän alkamista elokuussa ja ryhmiin valitaan noin 10 aikuista. 

Laajasti tutkittu menetelmä 

Ihmeelliset vuodet (The Incredible Years) on yhdysvaltalaisen psykologian professori Carolyn Webster-Strattonin luoma ryhmämuotoinen menetelmä, jota on kehitetty 30 vuoden ajan ja sitä on tutkittu laajasti ympäri maailmaa. Lisätietoja saat sivuilta www.incredibleyears.com  

Vanhemmuusryhmissä korostetaan leikin tärkeyttä, erilaisten taitojen opettamista, vaikuttavaa kehumista, kannustimien käyttämistä motivoinnissa, rajojen asettamista sekä keinoja puuttua tehokkaasti huonoon käytökseen. 

Ryhmään osallistuville lainataan Carolyn Webster-Strattonin kirja: Ihmeelliset vuodet – Ongelmanratkaisuopas 2–8-vuotiaiden lasten vanhemmille, sekä jaetaan muuta materiaalia.