Siirry sisältöön

Hyödynnä Keusoten verkkosivujen uutta kuuntelu- ja käännöstoimintoa!

Kuvassa maahanmuuttajataustainen isä vauvansa kanssa neuvolassa, hoitaja hoitaa vauvaa.

Julkaisimme keskeisimmät sosiaali- ja terveyspalvelumme englanniksi ja ruotsiksi www.keusote.fi-sivustollamme kesäkuussa. Nyt sivustollamme on otettu käyttöön ReadSpeaker-saavutettavuustyökalun kuuntelu- ja käännöstoiminnot.

ReadSpeakerin kuuntelu- ja käännöstoiminnot tekevät verkkosisällöistämme saavutettavampia erityisesti vieraskieliselle väestölle sekä henkilöille, joilla on luki- tai oppimisvaikeuksia tai huonontunut näkö. Teknologia on avuksi myös kaikille niille, jotka haluavat mieluummin kuunnella tekstiä kuin lukea sitä, vaikkapa esimerkiksi autoa ajaessa.

Kuuntelutoiminnon avulla voit kuunnella verkkosivujemme sisältöjä suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi vain yhdellä klikkauksella laitteestasi ja olinpaikastasi riippumatta. Eikä sinun tarvitse ladata erillisiä ohjelmistoja.

Käännöstoiminnolla voit kääntää valitsemasi tekstisisällön ensin tekstiksi ja sen jälkeen puheeksi arabian, englannin, espanjan, hollannin, indonesian, italian, japanin, kiinan, korean, kreikan, latvian, norjan, portugalin, puolan, ranskan, romanian, ruotsin, saksan, tanskan, thain, turkin, ukrainan, unkarin, venäjän tai vietnamin kielillä.

Käännöstoiminto kääntää tekstit hyödyntäen Google Translate -käännösohjelmistoa, jota käytettäessä on hyvä muistaa, että käännös ei ole täydellinen ja siinä voi esiintyä virheitä, eikä se korvaa ammattikääntäjän tekemää käännöstä.

– Haluamme helpottaa erityisesti alueemme vieraskielisen väestön tiedonsaantia ja asiointia sosiaali- ja terveyspalveluissamme vieraskielisten verkkosivujemme sekä kuuntelu- ja käännöstoimintojen avulla, summaa aikuissosiaalityön esimies Larissa Franz-Koivisto maahanmuuttajapalveluista.

Tutustu englannin- ja ruotsinkielisiin verkkosivuihimme sekä testaa kuuntelu- ja käännöstoimintoja!

Kieliversiosivuillemme pääset klikkaamalla Keusoten verkkosivuston yläreunassa olevia linkkejä “English” ja ”Svenska” tai suorilla osoitteilla:

Katso tarkemmat ohjeet ReadSpeakerin kuuntelu- ja käännöstoimintojen käyttöön tältä sivultamme:

Lue myös aiempi tiedotteemme:

Lisätietoja:

Katso myös maahanmuuttajille suunnattu sivusto, jossa on suomeksi ja englanniksi tietoa alueen kuntien tarjoamista palveluista: https://www.maspa.fi

Uusi kuuntelu- ja käännöstoiminto nyt Keusoten verkkosivuilla useilla eri kielillä!

Tiedote päivitetty 15.9.2023
Tiedote julkaistu 8.9.2023