Siirry sisältöön

Hammaslääkäriin vai ei? Nyt voit ottaa Omaolossa sähköisesti yhteyttä suun terveydenhuoltoon

Kuvassa hammaslääkäri näyttää miten hampaat tulee harjata

Vaivaako hammassärky? Vihlooko hampaitasi tai ovatko ikenesi tulehtuneet? Aiheutuuko ruuan pureskelusta kipua? Olemme ottaneet käyttöön uuden sähköisen oirearvion Omaolo.fi-palvelussa: hampaiden tai suun alueen oire tai vamma. Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee itsehoitoa sekä ohjaa sinut tarvittaessa tarkoituksenmukaisen hoidon piiriin. Voit täyttää Omaolon oirearvion milloin ja missä tahansa.

Tee tämä oirearvio, jos sinulla on hampaiden tai suun alueen oireita tai olet saanut vamman hampaiden tai suun alueelle. Tyypillisiä suun alueen vaivoja, jotka vaativat akuuttia hoitoa ovat: voimakas jatkuva särkytila, joka ei reagoi kivunlievitykseen ja joka estää nukkumisen, särkyyn liittyvä turvotus ja kuume tai rajoittunut suun avautuminen (alle 2 sormen leveys etuhampaiden välillä).

Voit lähettää oirearviosi Omaolo-palvelussa suun terveydenhuollon ammattilaiselle, jos oirekuvasi sitä edellyttää. Käsittelemme suun terveydenhuollon oirearvioita Omaolossa arkisin ma–pe klo 8–15. Käsittelemme yhteydenotot kiireellisyysjärjestyksessä, joten odotathan rauhassa yhteydenottoamme. Viestimme Omaolossa asiakkaan kanssa tietoturvallisesti vahvan tunnistautumisen avulla.

Omaolo-palvelu helpottaa hoitoon hakeutumista

Keusoten alueen asukkaana käytössäsi ovat kaikki Omaolon oirearviot sekä terveystarkastus! Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Oirearviot perustuvat tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin.

Muut Keusotessa käytössä olevat Omaolo-oirearviot sekä terveystarkastus:

Lisätietoja:

Kuvassa hammaslääkäri näyttää, miten hampaat tulee harjata. Lisäksi kuvassa Keusoten ja Omaolon logot sekä teksti Omaolo on CE-merkitty lääkinnällinen laite.
Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Omaolo on CE-merkitty lääkinnällinen laite.