Siirry sisältöön

Haluatko ikäihmisten perhehoitajaksi? Kaikille avoimet infoillat helmi-maaliskuussa

Kuvan henkilö kampaa ikääntyneen naisen hiuksia.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) hakee uusia ikäihmisten perhehoitajia pitkäaikaiseen, lyhytaikaiseen sekä osavuorokautiseen perhehoitoon.

Perhehoito on mahdollisuus tehdä mielekästä ja ihmisläheistä työtä ikäihmisten parissa.
Haluaisitko tarjota ikäihmiselle kodikkaan ympäristön ja hoivaa omassa kodissasi? Tai kiinnostaisiko sinua mennä ikäihmisen kotiin huolehtimaan hänestä tai toimia perhekodissa perhehoitajan sijaisena?

Miten pääsen perhehoitajaksi?

Perhehoitajana toimiminen edellyttää ennakkovalmennuksen käymistä. Ennakkovalmennus järjestetään ajalla 18.4.–12.6.2023. Valmennus sisältää seitsemän ryhmätapaamista, kotitehtäviä sekä omien valmiuksien arviointia. Valmennukseen valitaan 8–12 perhehoidosta kiinnostunutta hakemusten ja haastattelujen perusteella.

Osallistu infoiltaan!

Järjestämme ikäihmisten perhehoitajana toimimisesta kaksi maksutonta infoiltaa helmi-maaliskuussa. Hyvinkäällä ja Järvenpäässä pidettävät infoillat ovat saman sisältöisiä ja ne ovat suunnattu kaikille ikäihmisten perhehoidosta kiinnostuneille.

Infoillat:

  • Ti 28.2.2023 klo 17.30–19, sosiaali- ja terveysasema JUST, Lääkärinkuja 1, Järvenpää.
  • To 2.3.2023 klo 17.30–19, Hyvinkään sairaala, Sairaalankatu 1, H-rakennus, 1. kerros.

Ilmoittauduthan mukaan infoiltaan ennakkoon sähköpostitse: perhehoito.geriatrinenkeskus@keusote.fi

Millaista on perhehoitajan arki?

Alla Ninan ja Marin ajatuksia perhehoitajana työskentelystä Perhekoti Tukevan tuvassa Hyvinkäällä.

”Kun avasimme kotimme ovet ikäihmisille 5 vuotta sitten, emme olisi voineet kuvitellakaan kuinka antoisalle, värikkäälle ja henkisesti kasvattavalle matkalle hyppäsimme.

Jaamme kotimme ja arkemme neljän ikäihmisen kanssa. Elomme on kuin missä muussakin kodissa. Iäkkäämmillä on mahdollisuus osallistua kaikkiin kodin askareisiin ja nykyiset asukkaat ovatkin esimerkiksi kovin innokkaita pyykkien ripustajia sekä perunoiden kuorijoita. Yhdessä tekeminen ja osallisuus omien kykyjen mukaan nostaa elämänlaatua ja pitää elämän mielekkäänä. Näin jokainen kokee olevansa tarpeellinen ja tärkeä.

Sen lisäksi, että olemme saaneet tarjota turvallisen kodin ikäihmisille, olemme saaneet tutustua lukemattomiin ihmisiin heidän kauttaan. Joidenkin omaisten kanssa luodut ystävyyssuhteet ovat varmasti elinikäisiä, kuljemmehan heidän äitinsä tai sukulaisensa ikääntymisen matkaa yhdessä ja on tärkeää, että luottamus ja yhteistyö toimivat. Myös meitä ympäröivä verkosto; Keusoten kotihoito, perhehoidon koordinaattorit ja muut tahot ovat tärkeä osa tätä kokonaisuutta.

Kaikesta sitovuudestaan huolimatta perhehoitajana toimiminen antaa meille mahdollisuuden elää meidän näköistämme arkea kiireettömästi sekä tehdä arvokasta ja merkityksellistä työtä inhimillisesti täydellä sydämellä. Yhteisöllisyys ja välittäminen huokuu kodissamme.”

Terveisin,
Nina ja Mari Tukevan tuvasta

Lisätietoja:

Kati Enström, p. 050 497 2081, kati.enstrom@keusote.fi tai
Kirsi Karhunen, p. 050 497 2033, kirsi.karhunen@keusote.fi tai
Mirjami Partanen, p. 050 497 2071, mirjami.partanen@keusote.fi

Kuvan henkilö kampaa ikääntyneen naisen hiuksia.

Aiheeseen liittyvät palvelut