Siirry sisältöön

Vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen budjetoinnin kokeiluhanke

HB-hankkeessa olemme luoneet ehdotuksen henkilökohtaisen budjetoinnin käytöstä vammaispalveluissa. Hanke on päättymässä ja ehdotuksemme on siirtymässä THL:lle valtakunnalliseen jatkotyöstöön.

Kuvassa vammaisten työ- ja päivätoiminnan asiakas nikkaroi vasaran kanssa

Keusote on saanut sosiaali- ja terveysministeriön (STM) myöntämää hankerahaa vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen budjetoinnin (HB) hankkeeseen vuosille 2020-2021. Valtakunnallisena tavoitteena on luoda HB-malli, joka vahvistaa vammaisen henkilön itsemääräämisoikeutta, osallisuutta ja valinnanmahdollisuuksia siten, että apua ja tukea on saatavissa joustavasti elämän eri tilanteisiin ja tarpeisiin kullekin henkilölle parhaiten sopivalla toteutustavalla.

Keski-Uudenmaan vammaisten henkilöiden HB-hanke on päättymässä. Hankkeessa on luotu ehdotus HB:n rahoitus- ja toimintamallista sekä asiakasohjauksen toimintamallista valtakunnalliseen jatkotyöstämiseen sekä kirjattu ehdotuksia tarvittavasta lainsäädännöstä. Hanke on toteutettu alueellisesti vahvalla tutkimusotteella ja yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa.

Loppuraportti

Loppuraporttiin kuuluu myös 9 liitettä. Jos toivot lisätietoja hankkeesta tai sen liitteistä, olethan yhteydessä projektipäällikköön.

Hyödyllisiä linkkejä