Siirry sisältöön

Infektio- ja tartuntatautiyksikkö

Yksikkömme organisoi, seuraa ja valvoo kuntalaisten hoitoon liittyvien infektioiden, mikrobien ja tartuntatautien torjuntatyötä. Lisäksi ohjaamme ja neuvomme tartuntatautien torjunnassa sekä koulutamme sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia.

Yksikkömme organisoi, seuraa ja valvoo kuntalaisten hoitoon liittyvien infektioiden, mikrobilääkeresistenttien mikrobien ja tartuntatautien torjuntatyötä. Ohjaamme ja neuvomme asiakkaita, potilaita ja kuntalaisia tartuntatautien torjunnassa sekä koulutamme sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia. Teemme epidemioiden selvitystyötä ja laajojen epidemioiden ennaltaehkäisyä. Elintarvike- ja vesivälitteisten epidemioiden torjunnassa ja hallinnassa teemme yhteistyötä elintarvikevalvonnan kanssa.

Miten toimia, jos epäilen koronavirustartuntaa?

Voit tehdä oirearvion HUS Koronabotissa itsellesi tai alle 16-vuotiaalle lapsellesi.

Koronatartuntojen jäljitys

Jäljitys tehdään Keusoten Infektio- ja tartuntatautiyksikössä. Jäljittäjän puhelu voi tulla numerosta 019 226 0620 sekä 050 497 -alkuisesta liittymästä. Osa jäljityssoitoista tulee teknisistä syistä tuntemattomasta numerosta.

Rokotukset ja matkailijoiden rokotusneuvonta

Aikuisten rokotuksista sekä matkailijoiden rokotusneuvonnasta sovitaan oman terveysaseman kanssa. Rokotustarve on syytä selvittää riittävän ajoissa, mieluiten jo noin 2 kk ennen matkaa.

Elintarvikealan terveydentilan selvitykset

Elintarvike- ja muussa ns. riskityössä toimivien henkilöiden lakisääteiset terveydentilan selvitykset hoidetaan työterveyshuollon kautta. Lyhytaikaisia työsuhteita varten tarvittavat salmonellatodistukset hoidetaan omilla terveysasemilla tai koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa.