Siirry sisältöön

Hyvinvointialueen valmisteluun osallistuminen

Hyvinvointialueen valmisteluun tarvitaan mukaan niin alueen asukkaat kuin sote- ja pelastusalan ammattilaisetkin. Osallistua voi monella tavalla!

Kuva sosiaali- ja terveysministeriö. Kuvassa tyytyväisen näköinen alakouluikäinen tyttö katsoo ikkunasta ulos.

Millaisen hyvinvointialueen sinä haluat Keski-Uudellemaalle? Paras hyvinvointialue on sellainen, joka vastaa alueen asukkaiden tarpeisiin ja on alueensa näköinen.

Paras hyvinvointialue on yhdessä rakennettu.

Vaikuttaa voi monella tavalla

Vuosi 2022 on tiivistä hyvinvointialueen valmisteluaikaa. Hyvinvointialueen valmisteluun tarvitaan mukaan niin alueen asukkaat kuin sote- ja pelastusalan ammattilaisetkin.

Osallistumista on monenlaista aina palautteen antamisesta tai kehittämisideoiden kertomisesta asukaskehittäjätoimintaan tai työpajoihin osallistumiseen.

Järjestämme vuoden mittaan esimerkiksi erilaisia työpajoja ja pyydämme ajatuksia ja ideoita kyselyiden avulla. Esimerkiksi maaliskuussa toteutimme kuntalaiskyselyn yhdessä Taloustutkimuksen kanssa ja toukokuussa järjestimme virtuaalisen työpajan kuntalaisille.

Hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimet

Vaikuttamistoimielimet ovat yksi tapa osallistua ja vaikuttaa hyvinvointialueen toimintaan. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle nimettiin keväällä 2022

  • nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi nuorisovaltuusto
  • ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien turvaamiseksi vanhusneuvosto
  • vammaisten henkilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi vammaisneuvosto.

Tutustu vaikuttamistoimielimiin tarkemmin: