Siirry sisältöön

Asumisen Botti kokoaa asumiseen liittyvän tiedon helposti saataville

Asumisen Botti on kuntalaisten, ammattilaisten ja verkostojen käyttöön suunniteltu helppokäyttöinen sähköinen itseasiointipalvelu, johon on koottu laajasti asumiseen ja asumisen haasteisiin liittyvää tietoa. Botin käyttäminen ei edellytä kirjautumista tai tunnistautumista, vaan Botissa voi asioida anonyymisti.

Asumisen Botti on kehitetty osana Keusoten Nestori-hanketta (2021–2023), jonka tavoitteena on vahvistaa asumissosiaalisen työn rakenteita Keusoten alueella sekä kehittää asiakaslähtöisiä sosiaali- ja terveyspalveluita henkilöille, joilla on monialaista asumiseen liittyvää tuen tarvetta. Asumisen Botti on innovaatio, jota tiettävästi ei ole käytössä muualla Suomessa. Botti sai myös erityismaininnan Keusoten laatu- ja innovaatiokilpailussa joulukuussa 2022.

Lisäämällä kuntalaisten ja eri toimijoiden tietoisuutta asumiseen liittyvistä teemoista pyritään ennaltaehkäisemään asunnottomuutta ja erilaisia asumisen ongelmatilanteita. Botin avulla kuntalaiset saavat neuvontaa helposti ajasta ja paikasta riippumatta ilman, että heidän tarvitsee odottaa yhteydenottoa työntekijältä. Ammattilaiset löytävät nykyistä helpommin työssään tarvitsemansa tiedon Botin kautta, ja myös sidosryhmät voivat hyödyntää Bottia kohtaamisissaan asiakkaiden kanssa.

Milloin Asumisen Botista voi olla hyötyä?

Elämässä voi tulla yllättäviä tilanteita, jolloin esimerkiksi asumiskustannukset tai vuokran maksun ongelmat voivat tulla eteen ensimmäistä kertaa. Tällöin Asumisen Botti neuvoo käyttäjää ja ohjaa tarvittaessa myös yhteistyökumppaneiden palveluiden äärelle. Botista voi olla apua myös esimerkiksi asunnon hakuun tai muutostöihin liittyvissä asioissa.

Asumisen Botin käyttö on helppoa – tutustu ohjeisiin!

Asumisen Botin löydät Keusoten etusivun Sähköinen asiointi -alasvetovalikosta. Botin käytöstä on tehty myös esittelyvideo, jonka löydät Keusoten Youtube-kanavalta. Saatavilla on myös tekstimuotoinen ohje, jonka löydät Nestori-hankkeen verkkosivuilta www.keusote.fi/nestori

Nestori-hanke on osa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) asunnottomuutta vähentäviä sote-palveluja kehittävää hankeverkostoa.