Siirry sisältöön

Asukaskehittäjätoimintaa pidetään tärkeänä vaikuttamisen kanavana hyvinvointialueella

Kysyimme alkuvuodesta asukaskehittäjiltämme palautetta asukaskehittäjätoiminnasta viime vuoden osalta. Palautekyselyyn vastasi 44 asukaskehittäjää. Avoimien palautteiden mukaan asukaskehittäjät pitävät toimintaa erittäin tärkeänä, koska sitä kautta voi vaikuttaa palveluihin nyt ja tulevaisuudessa. Asukaskehittäjät toivovat, että heitä kuullaan oikeasti ja heidän ajatuksiaan otetaan huomioon suunnittelussa ja palveluita kehitettäessä.

Vuonna 2023 asukaskehittäjille järjestettiin kahdeksan Keusoten palvelujen kehittämistilaisuutta. Osallistumistapoina käytettiin sähköisiä kyselyjä, Teams-työpajoja sekä testaamista mobiililaitteella tai tietokoneella ja havainnointikävelyjä. Mieluisimmaksi tavaksi osallistua asukaskehittäjätoimintaan pidettiin sähköisiä kyselyjä, koska niihin on helppo vastata ja ne tavoittavat suuren määrän asukaskehittäjiä. Voit lukea lisää saadusta palautteesta sekä toiminnasta asukaskehittäjätoiminnan vuoden 2023 raportista tai verkkosivuiltamme.

Asukaskehittäjätoiminta tuo asukkaille mahdollisuuksia osallistua Keusoten palvelujen kehittämiseen. Asukkaan ei tarvitse olla Keusoten palvelujen asiakas osallistuakseen kehittämistoimintaan. Asukaskehittäjille lähetetään sähköpostitse tieto kehittämismahdollisuuksista ja he itse valitsevat, mihin kehittämisaiheisiin haluavat osallistua.

Asukaskehittäjätoimintaan osallistuminen kiinnostaa yhä useampia hyvinvointialueen asukkaita, ja tällä hetkellä hyvinvointialueellamme on jo yli 300 asukaskehittäjää. Tule sinäkin mukaan!

Lisätietoja:

Laura Busi
laura.busi@keusote.fi

Eija Mansnerus
eija.mansnerus@keusote.fi