Siirry sisältöön

Asiakkaalta terveysmittaukset jo ennen vastaanottoa viidessä minuutissa? Järvenpään JUSTissa pilotoidaan automatisoitua itsemittausasemaa

Keusote ottaa koekäyttöön yhden Suomen innovatiivisimmista terveysteknologiatuotteista, MedicubeX Oy:n itsemittausaseman. Kyseessä on automatisoitu itsemittausasema, jonka asiakaskäyttö starttaa heinäkuussa Järvenpään JUSTissa. Vuoden verran kestävän pilotoinnin aikana pyritään vaiheittain testaamaan itsemittausaseman soveltuvuutta Keusoten eri asiakasryhmillä.

Itsemittausasema otetaan käyttöön JUSTin lääkärin ja hoitajan vastaanotoilla heinäkuun puolivälissä

Itsemittausasema tulee mahdollistamaan Järvenpään JUSTin lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelujen asiakkaille uudenlaisen tavan seurata ja hoitaa omaa terveyttään. Ennalta sovitut asiakkaat ohjataan hoidon tarpeen arvioinnin perusteella itsemittausasemalle.

Itsemittausasemalla asiakas voi mitata helposti ja jonottamatta esimerkiksi verenpaineen, sykkeen, happisaturaation, lämmön, painon ja kehon koostumuksen sekä sydämen toimintaa kuvaavan suppean EKG:n (sydänfilmi) noin 5–10 minuutissa.

Itsemittausasema on tarkoitettu ensisijaisesti Keusoten lääkärin ja hoitajan kiire- ja ajanvarausvastaanottojen sekä terveystarkastuksien asiakkaiden käyttöön. Vastaanottopalvelujen asiakkaita ohjataan itsemittausasemalle ennen vastaanotolle tuloa heinäkuun 2024 puolesta välistä alkaen.

Asiakkaat tullaan ohjaamaan itsemittausasemalle sote-ammattilaisen tekemän hoidon tarpeen arvion perusteella. Itsemittausasema sijaitsee Järvenpään JUSTin pääaulassa. Asiakkaat ohjataan käymään ensin itsemittausasemalla, jonka jälkeen asiakas ilmoittautuu vastaanotolle tuttuun tapaan ITTE-automaatilla.

Itsemittausaseman käyttö on asiakkaille vapaaehtoista. Laite ohjaa käyttäjää ja sitä on helppo käyttää. Itsemittausaseman käyttöohjeet löytyvät laitteen vierestä ja henkilökunta auttaa tarvittaessa asiakasta laitteen käytössä. Asiakas saa mittaustuloksista paperitulosteen ilman henkilötietoja, jonka hän tuo mukanaan lääkärin tai hoitajan vastaanotolle. Jos vastaanotto toteutetaan etänä, asiakas ohjeistetaan jättämään henkilötiedoilla varustettu itsemittausaseman paperituloste Järvenpään JUSTin pääaulan lukittuun postilaatikkoon.

“Ennen kiire- ja ajanvarausvastaanottoja tehty terveysmittaus itsemittausasemalla säästää sote-ammattilaisten työaikaa ja nopeuttaa vastaanottokäyntiin liittyviä prosesseja. Kun itsemittaus on tehty omatoimisesti ennen vastaanottokäyntiä, jää vastaanotolla enemmän aikaa muiden asioiden läpikäyntiin.”

Itsemittausasema mahdollistaa nopeat ja kattavat terveystarkastukset pitkäaikaistyöttömille heinäkuusta alkaen

Itsemittausaseman käyttöä tullaan pilotoimaan Järvenpään JUSTissa kesän aikana myös työttömien terveystarkastuksissa. Tekoälyyn ja anturiohjattuun tekniikkaan perustuva asema kerää ja analysoi tiedot sydän- ja verisuonisairauksien sekä diabeteksen riskitekijöistä. Itsemittausasema mahdollistaakin nopeat ja kattavat terveystarkastukset, kuten sydän- ja verisuonisairauksien seulonnan. Pitkäaikaistyöttömien terveystarkastukseen tulevia ohjataan itsemittausasemalle ennen vastaanotolle tuloa heinäkuun ensimmäisestä viikosta alkaen sekä muiden terveystarkastuksien osalta elokuussa.

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Kuvassa MedicubeX Oy:n itsemittausasema,
Itsemittausasema tulee mahdollistamaan Järvenpään JUSTin lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelujen asiakkaille uudenlaisen tavan seurata ja hoitaa omaa terveyttään. Itsemittausasemalla asiakas voi mitata helposti ja jonottamatta esimerkiksi verenpaineen, sykkeen, happisaturaation, lämmön, painon ja kehon koostumuksen sekä sydämen toimintaa kuvaavan suppean EKG:n (sydänfilmi) noin 5–10 minuutissa.