Siirry sisältöön

Asiakas- ja potilasturvallisuusviikko: Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikölle potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistyksen ansiomerkki

Kuvassa hoitohenkilöstöä palaverissa.

Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistys (SPTY) on myöntänyt Keusoten infektio- ja tartuntatautien yksikön henkilöstölle ansiomerkin. Ansiomerkin perusteena on yksikön toiminnan tärkeä rooli infektio- ja tartuntatautiriskien vähentämisessä alueella.

Infektio- ja tartuntatautien yksikkö tarjoaa asiantuntijatukea epidemioiden torjuntaan ja on mm. perustanut toimintatapoja yhtenäistävän hygieniavastaavien verkoston. Yhteistyö eri tahojen kanssa on tiivistä. Esimerkkinä henkilöstön ansioituneesta työstä ovat koronapandemian aikana rivakasti järjestetyt laajat koulutukset ja ohjeistukset.

Potilas- ja asiakasturvallisuuden ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on osoittanut aktiivisesti varmistavansa potilas- ja asiakasturvallisuutta ja/tai on osoittanut kehittävänsä potilasturvallisuutta. Ansiomerkki voidaan myöntää myös, jos henkilö tai taho on tehnyt merkittävän teon avoimuuden ja potilas- ja asiakasturvallisuuskulttuurin kehittämiseksi.

Keusote onnittelee infektio- ja tartuntatautien yksikön henkilöstöä! Tunnustus on osa Keusotessa vietettävää asiakas- ja potilasturvallisuusviikkoa, joka huipentuu kansainväliseen WHO:n julistamaan teemapäivään sunnuntaina 17.9.

Kuvassa hoitohenkilöstöä palaverissa.