Siirry sisältöön

Aluehallitus tutustui Tesoman hyvinvointikeskukseen Tampereella

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen seminaarissa Tampereella 2.-3.11.23 keskusteltiin mm. palveluverkosta, taloudesta sekä kuultiin Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminnasta.

Seminaaripäivien aikana aluehallitus tutustui Tesoman hyvinvointikeskuksen toimintaan.  Tesoman hyvinvointikeskus on kohtauspaikka, jossa on saman katon alla, kolmessa eri kerroksessa palveluja kirjastosta terveysasemaan. Sosiaali- ja terveyspalveluiden lisäksi hyvinvointikeskuksesta löytyvät mm. yleisökahvila sekä neuvonta- ja ohjauspiste. Tiloissa järjestetään myös monipuolista tapahtumatoimintaa.

Tesoman hyvinvointikeskus vastaa kokonaisuudeltaan Keski-Uudellamaalla nyt lausuntokierroksella olevaan palvelujen verkostosuunnitelman visioon hyvinvointikeskuksista. Palvelujen verkostosuunnitelman lausuntokierros ja kuntalaisten kuuleminen päättyy 14.11., jonka jälkeen suunnitelma etenee päätöksentekoon aluevaltuustoon joulukuussa.

– Vierailu oli erityisen kiinnostava rakennuksen monipuolisen palvelujen yhteiskäytön näkökulmasta ja saimme hyvän käsityksen niiden tuomasta lisäarvosta alueen asukkaille. Myös Suomen ensimmäinen allianssimallilla johdettu sote-kokonaisuus näytti siltä, että yksityisen ja julkisen toimijan kumppanuus oli saatu toimimaan niin, että ratkaisuja oli onnistuttu tekemään yhdessä,

toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu.