Siirry sisältöön

Aluehallitus nimesi vaikuttamistoimielinten jäsenet hyvinvointialueen lautakuntiin

Aluehallitus nimesi kokouksessaan 28.2.23 nuorisovaltuuston, vammaisneuvoston ja vanhusneuvoston edustajat hyvinvointialueen lautakuntiin.

Nuorisovaltuuston edustaja Anniina Nurro nimettiin kehittämis- ja tulevaisuuslautakuntaan ja Onni Pusa palveluiden järjestämisen lautakuntaan. Vammaisneuvoston edustaja Taina Kölhi nimettiin kehittämis- ja tulevaisuuslautakuntaan ja Sanna-Kaisa Patjas palveluiden järjestämisen lautakuntaan. Vanhusneuvoston edustaja Riitta Puupponen nimettiin kehittämis- ja tulevaisuuslautakuntaan ja Veikko Ollila palveluiden järjestämisen lautakuntaan.

Lisäksi aluehallitus päätti merkitä Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n osakeannissa 10 kpl yhtiön osakkeita, ja hyväksyä yhtiön osakassopimuksen. Alueiden yhteinen yhtiö luo edellytykset muun muassa sote-muutostuen jatkumiselle ja hyvinvointialueiden yhteisen edunvalvonnan tukemiselle. Se palvelee hyvinvointialueita kokonaisuutena, vahvistaa niiden keskinäistä yhteistyötä sekä rakentaa kuntien ja hyvinvointialueiden sekä muiden sidosryhmien välistä yhteistyötä.