Siirry sisältöön

Aluehallintovirasto teki saavutettavuusvalvonnan Keusoten verkkosivustolle – hyvä tulos!

Keusote.fi-verkkosivusto oli yksi kesän aikana aluehallintoviraston automaattisen valvonnan kohteeksi valituista sivuista. Saavutettavuusvalvonnassa havaittiin yksi tekninen saavutettavuuspuute. Valvonta ja sen tulokset eivät aiheuta tässä vaiheessa muita toimenpiteitä aluehallintovirastolta.

​​​​​​​Keusoten viestintä seuraa jatkuvasti saavutettavuuden toteutumista verkkosivustolla erilaisilla mittareilla. Järjestämme myös säännöllisesti saavutettavuuskoulutuksia sivuston sisällöntuottajille. Kiitos sisällöntuottajillemme hyvästä työstä.

Huhtikuussa 2019 voimaan tullut digipalvelulaki edellyttää, että sen piiriin kuuluvat verkkosivustot ja mobiilisovellukset täyttävät saavutettavuusvaatimukset. Saavutettavuusvalvontaa tehdään Suomessa valvontajaksolla 2023 yksinkertaistettuna eli automaattisen työkalun avulla tehtävänä valvontana 240 verkkosivustolle.

​​​​​​​Digipalvelulain saavutettavuusvaatimusten toteutumisen valvonnasta vastaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) saavutettavuuden valvonnan yksikkö.