Siirry sisältöön

Alueellinen ravitsemuspäivä 6.3. kokoaa yhteen alueen toimijoita – ilmoittautuminen on auki

Kuvassa hedelmiä ja kasviksia, käsipainot, juomapullo, lenkkarit sekä vaaka.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) ja sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ovat laatineet uudet ravitsemushoitosuositukset viime vuonna. Ravitsemussuosituksella ohjataan ravitsemushoidon suunnittelua ja toteuttamista perus- ja erikoissairaanhoidon hoito- ja kuntoutuslaitoksissa. Suositukset ohjaavat lisäksi ruokapalvelujen järjestämistä, elintarvikehankintoja ja kilpailuttamista.

Alueellinen ravitsemuspäivä HUS Hyvinkään sairaalan auditoriossa ja etänä keskiviikkona 6.3. klo 8.30–12.00

Keusote järjestää yhteistyössä VRN:n, STM:n ja HUS-yhtymän kanssa Keski-Uudenmaan alueellisen ravitsemuspäivän, joka kokoaa yhteen alueemme sote-alan henkilöstöä ja asiakkaidemme ravitsemushoitoon, sen hankintaan, suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin osallistuvia tahoja moniammatillisesti. Paikalle toivotaan myös alueen asukkaiden ravitsemusterveyden edistämiseen osallistuvia toimijoita.

Ravitsemuspäivän tavoitteena on lisätä tietoa uudesta ravitsemushoitosuosituksesta ja ymmärrystä hyvästä ravitsemuksesta ja ravitsemushoidon vaikuttavuudesta. Koulutamme vajaaravitsemuksen tunnistamiseen, ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Keskeinen tavoite on myös kehittää alueemme käytänteitä ja lisätä eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

Päivän ohjelma on jaettu kahteen osioon: alkupuolen esityksissä aihetta käsitellään valtakunnallisella tasolla ja loppupuolella syvennytään ravitsemushoitoon Keski-Uudellamaalla alueellisesti.
Tiedot löytyvät myös Keusoten verkkosivujen tapahtumakalenterista.
Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 5.3. klo 15 mennessä  Forms-lomakkeella.

8.30–8.40 Tilaisuuden avaus

8.40–9.00 Ravitsemusterveyttä edistetään vaikuttavasti yhteistyössä / Sirpa Sarlio, neuvotteleva virkamies, STM

9.00–9.40 Ravitsemushoitosuosituksen tavoitteet ja keskeinen sisältö / Ursula Schwab, professori (ravitsemusterapia), Itä-Suomen yliopisto

9.40–9.50 Tauko

9.50–10.30 Vajaaravitsemuksen tunnistaminen ja käytännöt Keusotessa

10.30–10.50 Ravitsemusterveyden edistäminen Keusotessa

10.50–11.00 Tauko

11.00–11.45 Osallistava osuus otsikolla Ravitsemushoidon tilanne ja kehittäminen alueellamme

11.45–12.00 Tilaisuuden päätös / Sirpa Sarlio, neuvotteleva virkamies, STM

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii valtion ravitsemusneuvottelukunnan erityisasiantuntija Soile Ruottinen.

Lisätietoja:

Ravitsemushoitosuositus, 2023. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja sosiaali- ja terveysministeriö.

Tiina Andersén, johtava asiantuntija
Terveyspalvelut ja sairaanhoito, Keusote
p. 050 497 0746
tiina.andersen@keusote.fi