Siirry sisältöön

Ajankohtaista Keusoten koronatilanteesta

Koronaviruksen laboratoriotestien tarve on vähentynyt vuoden 2023 alusta. Laboratoriovarmennettujen koronatartuntojen ilmaantuvuus Keusoten alueella on 86/100 000 asukasta/14 vrk (2.1 – 15.1.2023). 

Akuuttiosastoillamme on aiempaa vähemmän koronatartunnan saaneita potilaita. 16.1.2023 akuuttiosastoilla hoidossa oli 10 henkilöä.  

Alueellamme on raportoitu tammikuussa kaksi koronalaitosepidemiaa, kun vielä joulukuussa niitä oli 10.  

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 9.1.2023 Helsingin Viikin koronajätevesinäytteessä koronavirusmäärä oli hieman vähäisempi kuin aiemmin.  

Influenssaepidemia jatkuu edelleen aktiivisena. 

Korona- ja influenssarokotukset jatkuvat

Puuttuuko sinulta korona- tai influenssarokotus? Voit hakea rokotteen walk-in-pisteeltä ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan rokotukseen. 

Tarkista walk-in-rokotusten ajankohdat koronarokotussivuiltamme:  

tai varaa aika rokotukseen: 

Etkö ole varma, mihin koronarokotukseen olet oikeutettu? Tarkista koronarokotussivujen kohdasta Koronarokotteiden määrät ja annosvälit

Olenko oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen? 

Kolmas rokote voimakkaasti immuunipuutteisille 5–11-vuotiaille 

Alamme antaa voimakkaasti immuunipuutteisille 5–11-vuotiaille 3. rokoteannosta aikaisintaan 2 kk kuluttua toisesta annoksesta.  Voit varata lapselle ajan rokotukseen puhelimitse numerosta: 

Puhelinajanvaraus avoinna ma–pe klo 8–16. Puheluihin pyrimme vastaamaan saman päivän aikana. 

Rokottamiseen käytetään alkuperäistä Comirnaty 10 mcg -valmistetta, kunnes saamme käyttöön Comirnaty Original/Omicron BA.4 – 5 -valmistetta. 

Lisätietoa:

Hyvinkään koronatestauspiste lopettaa toimintansa 

Hyvinkään koronatestauspiste sulkeutuu 23.1. alkaen. Koronaviruksen laboratoriotestauksen tarve ja kysyntä ovat vähentyneet merkittävästi.  

Jos olet perusterve, etkä kuulu riskiryhmiin, voit sairastaa koronainfektion siinä missä minkä tahansa hengitystieinfektion testaamatta taudinaiheuttajaa. Halutessasi voit käyttää myös koronakotitestiä.  

Voit edelleen tarvittaessa käydä koronatestissä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella Järvenpään ja Nurmijärven testauspisteissä tai muissa Uudenmaan testauspisteissä. 

Rokotteiden lahjoittaminen yksityisille terveysalan toimijoille 

Valtioneuvosto on päättänyt 20.12.2022 luovuttaa koronarokotteita yksityisille terveysalan toimijoille. Uudenmaan alueella koronarokotteiden säilyttämisestä vastaa HUS Apteekki. HUS-yhtymä lahjoittaa omikron-varianttirokotteita yksityisille terveystoimijoille.  

Asia ei vaikuta THL:n nykyisiin suosituksiin tai hyvinvointialueiden omaan rokotustoimintaan. 

Koronatodistusten muodostumisessa havaittu häiriö on päättynyt 

Häiriö alkoi 1.1 ja päättyi 16.1.2023.Suurin osa koronarokotustodistuksista muodostuu nyt normaalisti. 

Loput vuoden 2023 rokotustiedoista saadaan näkymään Omakannassa ja koronatodistuksella lähipäivinä, kun viimeisimmät päivitykset on tehty ja terveydenhuolto on kirjannut tiedot Kantaan. 

Kelan Kanta-tuki tekninentuki@kela.fi