Siirry sisältöön

Kotona asumista tukeva teknologiakatalogi on otettu käyttöön

Keusote on ottanut käyttöön erityisesti ikääntyneille ja heidän omaisilleen suunnatun kotona asumista tukevan teknologiakatalogin. Katalogiin on koottu laitteita ja muita teknologisia ratkaisuja, joita kuntalainen voi hankkia omakustanteisesti arkensa tueksi, kun toimintakyky on heikentynyt.

Katalogin luomisessa on kuultu myös paikallisia vanhusneuvostoja. Katalogi löytyy Keusoten ulkoisilta sivuilta Tukea teknologiasta-sivulta. Sivulle kootaan jatkossa lisää tietoa teknologian tarjoamasta tuesta arkeen kaikille, jotka pohtivat keinoja kotona asumisen avuksi. Sivuille koottavaa tietoa ja katalogin antia voivatkin hyödyntää myös muut kuin ikääntyneet ja heidän omaisensa.

Katalogia ylläpitävät Keusoten ammattilaiset, ja ensimmäiseltä sivulta näet, milloin se on viimeksi päivitetty. Katalogi on varhaisen tuen työkalu, ja se on luotu osana sosiaali- ja terveysministeriön (STM) rahoittamaa Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille-hanketta. Hankkeen tarkoituksena on parantaa ja monipuolistaa iäkkäille ja omaishoitajille tarjottavia palveluita varhaiseen tukeen perustuen.