Siirry sisältöön

Kaikki Omaolon oirearviot nyt apunasi – Uusimpina päänsärky ja närästys

Kuvassa mies, jolla on kova päänsärky. Mies hieroo käsillä ohimoitaan.

Olemme ottaneet käyttöön kaksi uutta oirearviota Omaolo-palvelussa: päänsärky ja närästys. Käytössäsi ovat nyt kaikki Omaolon oirearviot.

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee asiakkaan itsehoitoa sekä ohjaa hänet tarvittaessa tarkoituksenmukaisen hoidon piiriin.

Lääkäriin vai ei? Omaolo-palvelu auttaa eteenpäin

Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Oirearviot perustuvat tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin.

Voit lähettää Omaolossa oirearviosi terveydenhuollon ammattilaiselle, jos oirekuvasi sitä edellyttää. Käsittelemme yhteydenotot kiireellisyysjärjestyksessä, joten odotathan rauhassa yhteydenottoamme. Viestimme Omaolossa asiakkaan kanssa tietoturvallisesti vahvan tunnistautumisen avulla.

Päänsärky kuriin

Tee päänsäryn oirearvio, jos sinulla on normaalista poikkeavaa päänsärkyä. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että päänsärky alkoi yllättäen, se on voimakasta tai pitkäkestoista tai rajoittaa toimintakykyäsi.

Närästääkö?

Tee närästyksen oirearvio, jos sinulla nousee hapanta mahanestettä ruokatorveen tai suuhun, jos rintalastan takana polttelee tai kirvelee, tai ruokatorvessa tuntuu kipua niellessä. Kipu voi ulottua ylävatsaan rintalastan alle. Tämä kysely ei ole sinua varten, jos sinulla on kipua alempana vatsassa.

Muista myös nämä Omaolo-oirearviot

Keusotessa on jo entuudestaan käytössä alla olevat oirearviot sekä terveystarkastus.

Lisätietoja:

Kuvassa mies, jolla on kova päänsärky. Mies hieroo käsillä ohimoitaan.