Siirry sisältöön

Rokote on paras suoja influenssaa vastaan – Varaa rokotusaika ensisijaisesti sähköisesti

Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta, kuten korvatulehdukselta, keuhkoputkentulehdukselta, keuhkokuumeelta sekä sydäninfarktilta ja aivoverenkierron häiriöiltä.

Kausi-influenssarokotuksia annetaan Keusoten alueella ajanvarauksella rokotuspisteissä sekä vastaanottokäyntien yhteydessä. Jos kuulut koronarokotusten kohderyhmään, saat molemmat rokotukset samassa yhteydessä.

Näin varaat ajan influenssarokotukseen

 • Varaa aika influenssarokotukseen ensisijaisesti sähköisesti Rokotuspalvelut-sivun kautta. Emme suosittele Safari-verkkoselaimen käyttöä.
 • Vaihtoehtoisesti voit varata rokotusajan puhelimitse numerosta p. 019  226 0665 (ma–pe klo 8–16). Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Soitamme sinulle takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lasten, raskaana olevien sekä ikäihmisten rokotukset  

Lasten (6 kk – 16 vuotta) influenssarokotusajat: Lasten ja koululaisten influenssarokotukset hoidetaan ajanvarauksella Keusoten rokotuspisteissä. Kouluilla ei järjestetä erillisiä influenssarokotuksia. Vanhemmat voivat varata rokotusajan lapselle sähköisen ajanvarauksen tai puhelinajanvarauksen kautta. Aika tulee varata lapsen nimellä ja henkilötunnuksella. Jos kyseessä on 12 vuotta täyttänyt lapsi, edellyttää palvelun käyttö sopimusta puolesta asioinnista. Maksuttomaan rokotteeseen oikeutetut lapset näet alempaa tästä tiedotteesta sekä Rokotuspalvelut-sivulta. Jos lapsi ei ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotteeseen, tulee rokote hankkia omakustanteisesti apteekista ennen rokotusaikaa.

Neuvolat: Jos lapsen tai raskaana olevan neuvolakäynti ajoittuu kausi-influenssarokotuksien ajankohtaan, voidaan influenssarokotus antaa samalla käynnillä. Muussa tapauksessa varaathan itse ajan rokotukseen rokotuspisteelle.

Ikäihmiset: Yli 65 vuotta täyttäneet kuuluvat vakavan influenssan riskiryhmään, jolloin influenssarokotteen ottaminen on erityisen tärkeää.  Keusoten ikäihmisten palvelujen piirissä oleville asiakkaille ja heidän kanssaan asuville annetaan maksuton influenssarokotus palvelukäyntien yhteydessä. Omatyöntekijä sopii rokotuksista etukäteen yhdessä asiakkaan kanssa. Jos et ole Keusoten ikäihmisten palvelujen asiakas, varaathan rokotusajan omatoimisesti rokotuspisteelle. Lue lisää ikäihmisten rokotuksista tästä tiedotteesta.

Maksuttomaan rokotteeseen oikeutetut henkilöt

Maksuttoman rokotuksen saavat tällä influenssakaudella kaikki 65 vuotta täyttäneet, raskaana olevat naiset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat, varusmiespalveluksensa tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat, alle 7-vuotiaat lapset 6 kk iästä alkaen, sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö sekä henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa, kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa. 

Lisäksi maksuttoman rokotuksen saavat henkilöt (ns. lähipiiri), jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle erittäin alttiin henkilön kanssa.  

Vakavalle influenssalle erityisen alttiita ovat: voimakkaasti immuunipuutteiset, vakavasti sairaat ihmiset, perussairaat ja huonokuntoiset 65-vuotiaat täyttäneet henkilöt, alle 6 kuukauden ikäiset lapset, raskaana olevat sekä vakavalle influenssalle alttiit ihmiset, joille rokotetta ei voi antaa. 

Influenssarokote omakustanteisesti

Jos et ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotteeseen, voit ostaa rokotteen apteekista noin 15 euron hintaan. Reseptin rokotetta varten ja rokotusajan saat soittamalla numeroon p. 019 226 0665 (ma–pe klo 8–16). Influenssarokoteresepti toimitetaan 8 vrk kuluessa. Ota apteekista ostamasi influenssarokote mukaasi rokotusvastaanotolle. Rokotuskäynti on maksuton. Katso tarkemmat lisätiedot Rokotuspalvelut-sivulta kohdasta > Influenssarokotukset > Influenssarokote omakustanteisena.

Rokotteet

Kaudella 2022–2023 rokotusohjelmassa tarjotaan pistettävää VaxigripTetra-rokotetta kaikille ikäryhmille 6 kk alkaen ja FluenzTetra-nenäsumuterokotetta 2–6-vuotiaille. Apteekista on reseptillä saatavissa VaxigripTetran lisäksi samalle ikäryhmälle suunnattua pistettävää Fluarix Tetra -rokotetta. Molempien rokotteiden hinta on noin 15 e. Lisäksi 60 vuotta täyttäneille on saatavilla pistettävää Efluelda-rokotetta, joka tilataan apteekkiin erikseen asiakkaan pyynnöstä (hinta noin 50 euroa). Reseptillä saatavat influenssarokotteet eivät ole Kela-korvattavia. 

Ohje rokotettavalle

 • Saavu rokotukseen terveenä.  
 • Jos olet yli 12-vuotias, suosittelemme että käytät kasvomaskia ja muistat turvavälit terveysasemien odotustiloissa.  
 • Ota mukaan Kela-kortti (sekä mahdollinen omakuntanteinen rokote).
 • Pukeudu siten, että olkavartesi ovat helposti paljastettavissa. 

Rokotuspisteet 

 • Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST, Lääkärinkuja 1, Järvenpää 
 • Mäntsälän terveysasema, Kivistöntie 14, Mäntsälä 
 • Nurmijärven kirkonkylän terveysasema, Sairaalantie 2, Nurmijärvi 
 • Klaukkalan terveysasema, Vaskomäentie 2, Klaukkala 
 • Pornaisten terveysasema, Latiskantie 3, Pornainen 
 • Etelä-Tuusulan (Hyrylän) terveysasema, Hyryläntie 13, Tuusula 
 • Hyvinkää, kauppakeskus Willan rokotuspiste (Faunattaren vieressä).

Lue lisää: 

Tiedote päivitetty 28.11.2022
Tiedote päivitetty 16.11.2022
Tiedote päivitetty 4.11.2022
Tiedote päivitetty 20.10.2022
Tiedote päivitetty 18.10.2022
Tiedote julkaistu 14.10.2022