Siirry sisältöön

Perhekeskuksen kohtaamispaikat ovat mukana Lapsen oikeuksien viikossa

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 14-20.11.2022. Tänä vuonna viikon teemana on lapsen oikeus turvallisuuteen.

Keusoten alueella Lapsen oikeuksien viikossa on mukana perhekeskuksen kohtaamispaikkatyön verkosto. Pyrimme tuomaan lapsien oikeuksia esiin mediassa ja olemme verkostona mukana toteuttamassa lapsen oikeuksia arjessa. Alueemme kuntakohtaiset kohtaamispaikat sekä perhekeskustyö vahvistavat arkipäiväisessä työssään lapsen oikeuksien toteutumista joka päivä.

Lapsen oikeuksien viikon tavoitteena on lisätä tietoutta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta. Lapsen oikeuksien sopimus on maailman laajimmin ratifioitu ihmisoikeussopimus, ja sitä on sitoutunut noudattamaan 196 jäsenmaata.

Viikon aikana lapsen oikeuksia tuodaan esiin muun muassa varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja erilaisissa lapsia ja nuoria kohtaavissa tilanteissa. Lapsen oikeuksien viikkoa koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto. Viikko huipentuu valtakunnalliseen Lapsen oikeuksien päivään 20.11.

Hyvää lapsen oikeuksien viikkoa!

Lue lisää viikosta:

https://www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko/