Siirry sisältöön

Haluaisitko työskennellä henkilökohtaisena avustajana? Työ on merkityksellistä ja ihmisläheistä

Kuvassa nuori nainen avustaa pyörätuolilla liikkuvaa ruokakaupassa ostosten tekemisessä.

Etsimme uusia avustajia henkilökohtaisen avun työnantajamalliin Keski-Uudenmaan alueelle. Tarjolla on mielekästä ja joustavaa palkkatyötä ilman koulutus- tai tutkintovaatimusta. Myönteinen, vastuullinen ja palvelualtis asenne riittävät siihen, että olet erinomainen henkilökohtainen avustaja. Oletko sinä etsimämme henkilö tai tunnetko jonkun, joka voisi olla? Lue lisää ja ilmoittaudu henkilökohtaiseksi avustajaksi!

Henkilökohtaisen avun tavoitteena on mahdollistaa vammaiselle tai pitkäaikaissairaalle henkilölle itsenäinen, omannäköinen ja täysipainoinen elämä sekä sujuva arki. Henkilökohtainen avustaja auttaa vammaista tai pitkäaikaissairasta henkilöä hänen omien valintojensa toteuttamisessa niin kotona kuin kodin ulkopuolella.

Työnantajamallissa avustettava henkilö valitsee itse avustajansa ja toimii hänen työnantajanaan. Keusote vastaa työnantajan puolesta avustajan palkanmaksusta, lakisääteisistä vakuutuksista ja työterveyshuollon järjestämisestä. Työsuhde on kuitenkin työnantajan ja avustajan välinen.

Monipuolinen työ sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin

Henkilökohtaisena avustajana toimiminen on monipuolista, merkityksellistä ja ihmisläheistä työtä, joka sopii monen ikäisille ja erilaisiin elämäntilanteisiin.

– Voidaan melkeinpä sanoa, että ei löydy kahta samanlaista työtä tekevää henkilökohtaista avustajaa. Avuntarve vaihtelee huomattavasti ihmisestä ja vammasta riippuen. Joku tarvitsee apua muutaman tunnin viikossa, toinen kokoaikaisesti. Työnkuva ja työpäivien sisältö määräytyy yksilöllisesti avustettavan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Työ voi tapahtua avustettavan kotona, työpaikalla, opintojen parissa, harrastuksissa tai vapaa-ajan menoissa, kertoo Keusoten henkilökohtaisen avun kehittämishankkeen projektityöntekijä Anna Pylkkänen.

Tavallisia avustajan työnkuvaan kuuluvia tehtäviä ovat esimerkiksi peseytymisessä, pukeutumisessa, arjen askareissa ja kommunikoinnissa avustaminen, työssä ja harrastuksissa mukana oleminen sekä erilaisiin tapahtumiin osallistuminen.

Työssä ei ole koulutusvaatimuksia, vaan keskeistä on myönteinen asenne ja luotettavuus.

– Henkilökohtaisena avustajana toimiminen kartuttaa arvokasta työkokemusta esimerkiksi sote-alan opiskelijoille tai alalle pyrkiville. Avustajan työtä on usein tarjolla myös osa-aikaisena, joten se soveltuu hyvin esimerkiksi opintojen ohella tehtäväksi. Eläkeläisille avustajan työ voi tarjota mahdollisuuden lisäansioihin ja merkitykselliseen tekemiseen itselle sopivan tuntimäärän mukaan, Pylkkänen jatkaa.

Vakkariksi vai keikkalaiseksi?

Haluamme Keusotessa auttaa henkilökohtaisen avun käyttäjiä löytämään itselleen sopivia avustajia sekä tarjota työmahdollisuuksia henkilökohtaisille avustajille.

Keusotessa testataan WorkPilots-palvelun käyttöä yhdessä henkilökohtaisen avun käyttäjien kanssa. WorkPilots on työnantajien ja työntekijöiden kohtaamiseksi luotu palvelu, jota voi käyttää mobiilisovelluksella tai verkkoselaimella. Pyrimme WorkPilotsin avulla helpottamaan avustajien rekrytointia sekä tarjoamaan avustajille kätevän kanavan töiden etsimiseen.

– WorkPilots on juuri otettu meillä Keusotessa käyttöön, ja se näkyy nyt alussa vielä käyttäjämäärässä. Uskomme kuitenkin, että tästä voi tulla hyvä kanava henkilökohtaisille avustajille ja henkilökohtaisten avustajien työnantajille toistensa löytämiseen, kun palvelu tulee yhä tunnetummaksi. Työnhakijan kannattaa luoda oma profiili WorkPilots-palveluun, vaikka avoimia töitä ei juuri sillä hetkellä olisikaan tarjolla, sanoo Pylkkänen.

Työnhakija voi tehdä itselleen profiilin WorkPilots-palveluun ja hakea avoinna olevia paikkoja osoitteessa: workpilots.fi/avustajien-sijaispalvelu

Lisäksi välitämme henkilökohtaisen avustajan työstä kiinnostuneiden yhteystietoja Keusoten sijaisvälityksen kautta henkilökohtaisen avun työnantajille. Näin henkilökohtaisen avun käyttäjät voivat löytää avustajia ja toisaalta työnhakijat työllistyä hyvin erilaisiin ja eripituisiin työtehtäviin.

– Henkilökohtaisena avustajana voi työskennellä kokoaikaisesti tai osa-aikaisesti, vakituisesti tai keikkalaisena. Työssä pääsee tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja monenlaisiin tapoihin tehdä asioita. Moni avustaja kokee työn todella antoisaksi, ja työmahdollisuuksia työnantajamallin parista löytyy runsaasti, Pylkkänen kiteyttää.

Haluatko tehdä henkilökohtaisen avun tehtäviä?

Luo itsellesi profiili ja etsi sopivia työtehtäviä avustajien sijaispalvelusta. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet alla.

Lisätietoja:

Anna Pylkkänen, anna.pylkkanen@keusote.fi, p. 050 497 8935,
projektityöntekijä, henkilökohtaisen avun keskus,
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Kuvassa nuori nainen avustaa pyörätuolilla liikkuvaa henkilöä ruokakaupassa ostosten tekemisessä.

Aiheeseen liittyvät palvelut