Siirry sisältöön

Mäntsälän terveysasema on ruuhkautunut lääkäripulan vuoksi

Kuvassa lääkäreitä ja hoitajia osaston kansliassa.

Aktiivisesta rekrytoinnista huolimatta emme ole saaneet Mäntsälän terveysasemalle riittävää määrää lääkäreitä. Mäntsälän terveysasemalla hoidetaan jo entuudestaan Pornaisten terveysaseman lääkärivastaanottojen asiakkaat lääkäripulan vuoksi.

Lääkärivastaanotot ovat ruuhkautuneet Mäntsälässä etenkin kiireettömän hoidon osalta. Tilanne on huonontunut entisestään viimeisten viikkojen aikana. Myös reseptien uusiminen on viivästynyt.

– Mäntsälän lääkärin ja hoitajan vastaanoton henkilöstö on joustanut parhaansa mukaan erittäin haastavassa henkilöstövajeessa. Jatkamme aktiivisesti rekrytointia. Teemme parhaillaan erilaisia toimenpiteitä, jotta pystymme turvaamaan Mäntsälän ja Pornaisten asukkaiden kiireellisen hoidon Mäntsälän terveysasemalla. Saamme Mäntsälään lääkäriapua muilta terveysasemilta, joiden tilanne on myös haastava. Lisäksi olemme keskittäneet Mäntsälään etälääkäripalveluja muilta terveysasemilta. Pahoittelemme tätä erittäin vakavaa tilannetta, sanoo Keusoten avopalvelujen päällikkö Päivi Mäkelä-Bengs.

Valtakunnallinen lääkäripula aiheuttaa harmia myös Keusotelle

Valtakunnallinen julkisten palvelujen lääkäripula näkyy myös Keusotessa.

– Lääkäripulaa on kaikissa toimipisteissämme, mutta tällä hetkellä se korostuu erityisesti Mäntsälän ja Pornaisten terveysasemilla, kertoo Mäkelä-Bengs.

Pyydämme, että asiakkaat ottaisivat ensisijaisesti yhteyttä omaan hoitovastaavaan tai sen puuttuessa puhelinpalveluumme p. 019 226 0505 tai täyttämällä sähköisen oirearvion Omaolo.fi -palvelussa. Puhelinruuhka on jo onneksi helpottunut kesän hankalimmasta tilanteesta.

Reseptit pyydämme uusimaan ensisijaisesti sähköisesti verkko-osoitteessa www.kanta.fi/omakanta tai apteekkikäynnin yhteydessä tai ottamalla tarvittaessa yhteyttä puhelimitse joko omaan hoitovastaavaan tai puhelinpalveluumme.

– Olemme jo saaneet muutamalta terveysasemalta lääkärien työpanosta Mäntsälään, jotta pystymme hoitamaan mm. reseptien uusinnat viikon sisällä. Laajennamme tätä toimintamallia, jotta saamme lääkärien työpanosta kaikilta isoimmilta terveysasemilta Mäntsälään.

– Tällainen kollegiaalisuus on erityisen tervetullutta! Muiden terveysasemien auttamista on toki tehty jo aikaisemminkin puhelinruuhkien ja lääkärityön osalta. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana auttamassa muita terveysasemia, vaikka kaikilla on iso työkuorma, Mäkelä-Bengs kiteyttää.

Lisätietoja:

Lisätietoja: Päivi Mäkelä-Bengs, avopalvelujen päällikkö, p. 050 497 2478