Siirry sisältöön

Työkanava Oy:n toiminta osatyökykyisten työllistämiseksi on alkanut

Valtion omistama erityistehtäväyhtiö Työkanava Oy on aloittanut toimintansa. Sen tehtävä on työllistää kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia työttömiä osatyökykyisiä henkilöitä. Yhtiö työllistää toimintansa alkuvaiheessa arviolta muutaman sata osatyökykyistä työntekijää vuosittain. Tavoitteena on, että työsuhteessa on toiminnan vakiinnuttua noin 1000 henkilöä. Toiminnan alkamisesta pidettiin syyskuussa Keski-Uudenmaan Työkykyhankkeen järjestämä infotilaisuus, jonka tallenteen voit katsoa sivun alaosasta.

Työkanavaan ohjattu työntekijä palkataan aina suoraan Työkanavaan, joka myy työntekijän työpanosta asiakkaalle eli yritykselle. Työkanavaan ei voi hakea suoraan, vaan TE-viranomaiset arvioivat työnhakijan soveltuvuutta Työkanavaan työllistymissuunnitelman laatimisen yhteydessä.

Työkanavaan soveltuvan henkilön on oltava työnhakijana TE-palveluissa. Lisäksi vaaditaan diagnoosi ja lausunto työkykyisyyden alentumisesta. Työkanava on viimesijainen vaihtoehto, eli hakijalle on ennen sitä yritetty löytää töitä useiden palveluiden kautta. Ennen kaikkea Työkanavaan soveltuvuuden ehtona on työnhakijan oma suostumus ja motivaatio.

Kriteerien täyttyessä työnhakija siirtyy odottamaan sopivan työn löytymistä Työkanavan kautta. Odotusaikana työnhakijalle voidaan tarjota muitakin TE-toimiston palveluita, eikä Työkanavan kautta työllistyneen työnhakua tarvitse päättää.

Lue lisää Työkanavasta Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla

Katso tallenne infotilaisuudesta: