Siirry sisältöön

Terveysasemilla tehtävät lausunnot ja todistukset

Kuvassa kaksi hoitajaa kasvomaskit kasvoillaan toimistossa papereiden äärellä.

Terveysasemilla laaditaan todistuksia ja lausuntoja, jotka perustuvat lakiin tai ovat asukkaan hoidon, toimeentulon, opiskelun tai muun vastaavan syyn kannalta välttämättömiä. Palvelujen ruuhkautumisen vuoksi laadimme tällä hetkellä ensisijaisesti äkilliseen sairastumiseen liittyviä todistuksia ja lausuntoja.

Noudatamme potilaiden hoidossa lääketieteellistä kiireellisyysjärjestystä, eikä muiden todistusten ja lausuntojen kirjoittaminen lukeudu kiireellisiin asioihin. Huomioithan, että harrastuksiin, kilpailuihin, vaihto-oppilasvuoteen ja matkailuun liittyvät todistukset ja lausunnot eivät kuulu kunnan järjestämisvelvollisuuteen, emmekä laadi niitä terveysasemilla.

Pahoittelemme tilanteesta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja:

Aiheeseen liittyvät palvelut