Siirry sisältöön

Ikäihmisten päiväaikainen toiminta: Omaishoidon ja muistihoidon asiakkaiden toimintakerho starttasi Mäntsälässä

Kuvituskuvassa ikäihmisiä kahvipöydän äärellä pelaamassa muistipeliä yhdessä hoitajan kanssa.

Olemme tänä vuonna käynnistäneet vaiheittain ikäihmisten vaativan päiväaikaisen toiminnan eri muotoja Keusoten alueella. Mäntsälän Hirvitalossa (os. Kivistöntie 16, Mäntsälä) käynnistyi lokakuussa ikäihmisten toimintakerho, joka pidetään kerran viikossa maanantaisin.

Toimintakerho on suunnattu ensisijaisesti paljon tukea tarvitseville omaishoidon ja muistihoidon asiakkaille, jotka eivät kykene osallistumaan itsenäisesti tai tuettuna muihin virkistyspalveluihin, kuten eläkeläisjärjestöjen, seurakuntien kerhojen tai kuntien järjestämään toimintaan.

Hetki omaa aikaa – Toimintakerholla tuetaan omaishoitajien jaksamista

Toimintakerho on osa omaishoidon palvelukokonaisuutta. Toiminnalla mahdollistetaan omaishoitajalle omaa aikaa ja lepohetkiä sekä tuetaan omaishoidon ja muistihoidon asiakkaan kotona asumista.

Toimintakerhopalvelua on mahdollista saada pääsääntöisesti joka toinen viikko yhtenä päivänä viikossa. Asiakkaat ohjautuvat palveluun omaishoidon sosiaaliohjaajan tai muistikoordinaattorin tekemän palvelutarpeen arvioinnin kautta. Omaishoidon tuen asiakkaat ovat etusijalla palvelun saannissa.

Toimintakerhopäivä sisältää lounaan ja kahvin. Kerhopäivän hinta on 16 € / kerta. Asiakas tai omainen vastaa kuljetusten kustannuksista ja järjestämisestä omatoimisesti.

Tämän lisäksi Hyvinkään toimintakerho jatkaa toimintaansa Lepovillassa (os. Torikatu 10 A, Hyvinkää) kerran viikossa perjantaisin. Nurmijärvellä toimintakerho pidetään Klaukkalan Lumikellossa (os. Vaskomäentie 1, Klaukkala) kahdesti viikossa tiistaisin ja keskiviikkoisin. Toimintakerhoryhmät Hyvinkäällä ja Nurmijärvellä sekä Mäntsälässä ovat tällä hetkellä täynnä.

Jatkamme ikäihmisten päiväaikaisen toiminnan aktiivista kehittämistyötä.

Tiedotamme tulevista muutoksista päiväaikaisessa toiminnassa aina ennakkoon verkkosivuillamme.

Lisätietoja:

Katri Göös, koordinoiva esimies
050 497 2085 | katri.goos@keusote.fi

Jenni Saarela, esimies
050 497 1689 I jenni.saarela@keusote.fi

Tiedote päivitetty 8.11.2022

Kuvituskuvassa ikäihmisiä kahvipöydän äärellä pelaamassa muistipeliä yhdessä hoitajan kanssa.

Tiedote päivitetty 24.10.2022, Lisätty tieto, että Mäntsälän toimintakerho on täynnä.