Siirry sisältöön

Omikron-rokotteita saatavilla nyt Keusoten rokotuspisteillä

Omikron alavarianttia vastaan kohdennettuja koronarokotteita on nyt saatavilla Keusoten alueen rokotuspisteillä. THL:n suosituksen mukaisesti tehosterokotteet vaihdetaan Keusotessa omikron-rokotteisiin.  

Voit varata ajan rokotukseen sähköisesti: 

tai puhelimitse:

tai käydä hakemassa rokotteen ilman ajanvarausta walk-in-pisteellämme. Lisätietoja: 

Voit tarkistaa, mihin rokotteeseen olet oikeutettu koronarokotussivuiltamme kohdasta ”koronarokotteiden määrät ja annosvälit” sekä ”koronan sairastaneen rokottaminen.” 

Varianttiräätälöidyt rokotteet laajentavat immuniteettia 

Rokotteet on kehitetty BA1-omikronvarianttia vastaan. Kyseistä varianttia esiintyi etenkin alkuvuonna 2022. Varianttiräätälöidyt rokotteet laajentavat immuniteettia verrattuna aiempaan Wuhan-kantaan perustuneisiin rokotteisiin. 

Koronan tehosterokoteannoksen on osoitettu nostavan vasta-ainetasoja sille tasolle, joka on saavutettu heti edellisen rokoteannoksen jälkeen. Tällä saavutetaan väliaikainen suojan paraneminen, esimerkiksi vakavan taudin riskissä oleville tilanteessa, kun koronavirusta kiertää väestössä vielä runsaasti. 

Omikronia vastaan kohdennettu rokote on BioNTech-Pfizerin valmistama Comirnaty-rokote, joka vastaa aiemmin käytössä ollutta Comirnaty-rokotetta, mutta sen sisältämät viruskannat on päivitetty vastaamaan paremmin liikkeellä olevia muuntautuneita viruskantoja vastaan. Nyt käytössä olevaa Comirnaty-rokotetta suositellaan tehosteannokseksi myös heille, jotka ovat saaneet aiemmin Modernan Spikevax-rokotetta tai muuta käytössä ollutta rokotevalmistetta, ellei sille ole lääketieteellistä estettä. 

THL on ilmoittanut, että BA4- ja BA5-viruskantaa vastaan räätälöidyt koronarokotteet saapuvat tällä viikolla Suomeen. THL suositti, että syystehosterokotteissa käytettäisiin juuri näitä rokotteita. Keusoten tavoitteena on vaihtaa tarjolla olevat tehosterokotteet näihin heti kun se on mahdollista, arviolta lokakuun ensimmäisinä viikkoina. Asumispalveluyksiköiden syystehostekierroksella annetaan BA4 ja BA5 rokotteita. Tämän hetken tiedon mukaan syystehosterokotteita ei olla antamassa perusterveille alle 65-vuotiaille.

Päivitetty 21.9. klo 14.32 Tiedotteeseen lisätty uusi kappale loppuun.