Siirry sisältöön

Vuoden asiakas- ja potilasturvallisuusteko: kunniamaininta lastensuojelupalveluiden tiimille

Monet tietotekniset ratkaisut lisäävät asiakas- ja potilasturvallisuutta. Keusoten lastensuojelupalvelut lähtivät pilottikuntayhtymänä mukaan rakentamaan ja kehittämään lastensuojelun Lasteri-tietopohjaa. Lasterin lisäksi tiimi tekee aktiivista yhteistyötä sijaishuollon valvonnassa.  

Lastensuojelun sijaishuollon asiakasturvallisuutta on lisännyt Lasteri-järjestelmän käyttöönotto joulukuussa 2021. Keusote on ollut pilottikuntayhtymänä Lasteri-projektissa ja rakentamassa ja kehittämässä Lasteria yhdessä THL:n, STM:n ja muiden pilottikuntien kanssa. Lasteri otettiin ensimmäisenä Suomessa käyttöön Keusoten lastensuojelupalveluissa.  

Lasterin avulla sijoitettavalle lapselle löydetään sijaishuoltopaikka, ja rekisteriin tallennettujen valvontaraporttien avulla voidaan varmistua paikan turvallisuudesta ja laadusta. Lasterin käytön lisäksi Keusoten lastensuojelupalveluiden henkilöstö tekee tiivistä yhteistyötä sijaishuollon valvonnassa erityisesti Uudenmaan alueen kuntien kanssa varmistaakseen lapsille turvalliset sijoitukset. 

Keusoten asiakas- ja potilasturvallisuustyöryhmä onnittelee lastensuojelupalveluiden tiimiä!

Vietämme asiakas- ja potilasturvallisuuden teemaviikkoa ajalla 12.9. – 17.9.

Nostamme teemaviikolla esiin Keusotessa tehtyjä asiakas- ja potilasturvallisuutta kehittäneitä toimenpiteitä.