Siirry sisältöön

Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa lääkärivajetta

Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa on tällä hetkellä merkittävä lääkärivaje. Lisäksi koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa on kuntakohtaisia haasteita terveydenhoitajien saatavuudessa.

Toteutamme neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon lääkäripalvelut toistaiseksi tarvekohtaisesti rutiininomaisten tarkastusten sijaan. Raskaana olevien sekä alle 1-vuotiaiden lasten terveydenhoitajan tarkastukset ja lääkärikäynnit toteutetaan normaaliin tapaan. Muiden ikäryhmien lääkärintarkastukset hoidamme tarpeen mukaan.

Kaikille kouluille on nimetty vastuuterveydenhoitaja, vaikka vakituinen työntekijä olisikin poissa. Lääkäriajat kohdennamme kouluikäisille lapsille, joilla todetaan terveydenhoitajan tarkastuksessa tarve myös lääkärintarkastukselle. Tällöin terveydenhoitaja ohjaa lapsen erilliselle koululääkärin vastaanotolle.

Jos sinulla on huoli lapsesi kasvuun, kehitykseen tai terveyteen liittyen, voit olla yhteydessä neuvolan tai kouluterveydenhuollon terveydenhoitajaan.

Pahoittelemme tilannetta ja teemme kaikkemme henkilöstövajeen ratkaisemiseksi.

Lisätietoja:

Äitiys- ja lastenneuvola

Kouluterveydenhuolto