Siirry sisältöön

Palvelemme Omaolossa nyt kolmella uudella oirearviolla

Kuvituskuvassa mies hieroo kutiavia silmiään.

Onko sinulla silmä- korva- tai nieluoireita? Olemme ottaneet käyttöön kolme uutta Omaolo-oirearviota: Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus ja Korvan kipu tai lukkoisuus sekä Kurkkukipu tai nieluoire.

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee asiakkaan itsehoitoa sekä ohjaa hänet tarvittaessa tarkoituksenmukaisen hoidon piiriin.

Lääkäriin vai ei? Omaolo-palvelu auttaa eteenpäin

Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Oirearviot perustuvat tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin.

Voit jättää Omaolossa terveydenhuollon ammattilaiselle yhteydenottopyynnön Keusotessa käytössä olevilla oirearvioilla, jos oirekuvasi sitä edellyttää. Käsittelemme yhteydenotot kiireellisyysjärjestyksessä, joten odotathan rauhassa yhteydenottoamme. Viestimme Omaolossa asiakkaan kanssa tietoturvallisesti vahvan tunnistautumisen avulla.

Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus

Tee tämä oirearvio, jos silmäsi rähmii, vetistää tai kutisee. Tunnistat tämän esimerkiksi siitä, että silmistäsi erittyy rähmää, silmässä on hiekan tunnetta tai silmiäsi punoittaa.

Korvan kipu tai lukkoisuus

Tee tämä oirearvio, jos sinulla on kipua tai lukkoisuutta korvassa. Korvakipu voi olla luonteeltaan esimerkiksi jomottavaa, terävää tai sähköiskumaista. Sinulla voi olla myös paineen tunnetta korvassa tai kuumetta.

Kurkkukipu tai nieluoire

Tee tämä oirearvio, jos sinulla on pitkittynyttä kipua kurkussa tai nielussa. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että kurkkusi on kipeä niellessä ja sinulla on kuumetta tai kurkkusi punoittaa tai nielurisoissasi on vaaleita täpliä.

Keusotessa on jo entuudestaan käytössä alla olevat oirearviot sekä terveystarkastus.

Voit lisäksi hyödyntää kaikkien Omaolo-palvelun oirearvioiden itsehoito-ohjeita, mutta osan kautta ei vielä voi tehdä yhteydenottopyyntöä terveydenhuollon ammattilaiselle. Keusoten tavoitteena on ottaa kaikki Omaolon oirearviot vaiheittain käyttöön vuoden 2022 aikana.

Lisätietoja:

Kuvituskuvassa mies hieroo kutiavia silmiään.
Omaolo on CE-merkitty lääkinnällinen laite.