Siirry sisältöön

THL on tänään suosittanut ikääntyneiden ja riskiryhmien koronarokotussuojan tehostamista myöhemmin syksyllä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tänä syksynä uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.  

Rokotteen ottamista ei suositella heti syyskuussa, vaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotteen kanssa.  

Influenssarokotukset annetaan yleensä marras-joulukuussa, kun rokotteet saapuvat Suomeen. Viestimme erikseen, kun influenssarokotuksien ajanvaraus on mahdollista.  

Tehosteannos voidaan antaa, jos sairastetusta koronataudista tai edellisestä koronarokotteesta on kulunut 3 kuukautta 

Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan. Tehosterokotteen voi ottaa tulevalla syyskaudella, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.  

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.   

Vanhimmat ja haavoittuvimmat ikäryhmät ovat saaneet neljännen koronarokoteannoksensa jo keväällä, rokotuksesta voi olla kulunut jo yli 3 kuukautta.  

Koronarokotusaika.fi palvelun muutostyöt ovat käynnissä. Viestimme erikseen, kun sähköinen ajanvaraus uudelle tehosteelle on mahdollista.