Siirry sisältöön

Asiakkailla, potilailla sekä läheisillä mahdollisuus ilmoittaa vaaratilanteesta sähköisesti

Kuvituskuvassa teksti Safety First, Turvallisuus ensin.

Keusotessa on otettu 26.8.2022 käyttöön uusi sähköinen vaaratilanteiden ilmoituslomake. Lomakkeella potilas, asiakas, hänen omaisensa tai läheisensä voi tehdä ilmoituksen hoidon tai palvelun aikana havaitsemastaan vaaratilanteesta.

Hoitoon tai palveluun voi liittyä odottamattomia vaaratilanteita, ja on tärkeää selvittää tilanteeseen johtaneita tekijöitä. Uusi työkalu mahdollistaa aktiivisen osallisuuden hoidon, palvelun laadun sekä turvallisuuden kehittämisessä.

Näin ilmoitat vaaratilanteesta

Onko sinun, omaisesi tai läheisesi hoidossa tai palvelussa tapahtunut vaaratilanne esimerkiksi lääkitykseen tai hoitotilanteeseen liittyen?

Voit tehdä ilmoituksen vaaratilanteesta anonyymisti tai omalla nimelläsi. Yhteystietonsa jättäneelle ilmoittajalle vastataan kahden viikon kuluessa. Ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti vastuuhenkilöiden toimesta. Jos epäilet vaaratilannetta lääkityksessä, niin ilmoitathan siitä välittömästi myös hoitohenkilökunnalle.

Ethän kirjaa vaaratilanteen ilmoituslomakkeelle henkilötunnustasi tai muuta arkaluonteista tietoa tietosuojan varmistamiseksi. Käsittelemme ja säilytämme kerättyjä tietoja tietosuojaselosteen mukaisesti.

Vaaratilanteista ilmoittaminen auttaa meitä kehittämään toimintaamme, jotta uusilta vastaavilta tilanteilta voitaisiin välttyä. Turvallisuus syntyy yhteistyössä!

Voit ilmoittaa meille vaaratilanteesta alla olevalla sähköisellä lomakkeella:

Lisätietoja: