Siirry sisältöön

Muutoksia ilta- ja viikonloppuaikaiseen kiireelliseen hoitoon 1.8. alkaen

Kuvassa lääkäreitä ja hoitajia kansliassa.

Keusoten vastaanottopalvelujen aukioloaikoja on yhdenmukaistettu ja virka-ajan ulkopuolinen kiireellinen läsnävastaanottotoiminta on keskitetty Keusoten Akuuttiin 1.8.2022 alkaen.

Lääkärin ja hoitajan vastaanottomme palvelevat asiakkaita arkisin ma–pe klo 8–16 kaikissa Keusoten jäsenkunnissa. Järvenpään, Mäntsälän ja Nurmijärven terveysasemilla ei ole enää virka-ajan ulkopuolista kuntakohtaista kiirevastaanottoa. Muutos ei vaikuttanut virka-aikaiseen toimintaan eikä käytössä oleviin puhelinnumeroihin.

Kiireellinen hoito on keskitetty Keusoten Akuuttiin Järvenpäähän ja Hyvinkään sairaalan yhteispäivystykseen

Kiireellinen hoito on keskitetty virka-ajan ulkopuolella uuteen Keusoten Akuuttiin, joka toimii Järvenpään JUSTin tiloissa, sekä Hyvinkään sairaalan yhteispäivystykseen, jossa on myös yöpäivystys. Pornaislaiset voivat halutessaan asioida myös Porvoon sairaalan yhteispäivystyksessä.

Keusoten Akuutissa ja sairaaloiden yhteispäivystyksissä hoidetaan ainoastaan välitöntä kiireellistä hoitoa tarvitsevia asiakkaita. Muut asiakkaat ohjaamme omalle terveysasemalle virka-aikana hoidettavaksi.

Soitathan ennen kiireelliseen hoitoon hakeutumista

Kun sinulla on tarve saada kiireellistä hoitoa iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä, soitathan Keusoten vastaanottopalvelujen puhelinpalveluun ennen hoitoon hakeutumista, p. 019 226 0505.

Puhelimessa ammattilainen tekee sinulle hoidon tarpeen arvion ja kiireellinen hoitosi toteutetaan joko etä- tai läsnävastaanottona. Jos hoitosi vaatii läsnävastaanotolla käyntiä, sinut ohjataan joko Keusoten Akuuttiin, Hyvinkään sairaalan yhteispäivystykseen tai Porvoon sairaalan yhteispäivystykseen (Pornaisten kunnan asukkaat).

Virka-ajan ulkopuolisia puheluja hoitaa erillinen puhelinpalvelutiimi. Vaikka lääkärin ja hoitajan vastaanottojen puhelinpalvelu on edelleen ruuhkautunut, virka-ajan ulkopuolella tulleet puhelut pystymme hoitamaan saman päivän aikana.

Toimi näin kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa

  • Ma–pe klo 8–16 asiointi hoitovastaavan kautta. Ole yhteydessä hoitovastaavaasi ennen klo 15. Klo 15–16 tai jos sinulla ei ole vielä hoitovastaavaa, soita vastaanottopalvelujen puhelinpalveluun p. 019 226 0505.
  • Ma–pe klo 16–20 ja la–su ja arkipyhinä klo 8–20 soita vastaanottopalvelujen puhelinpalveluun p. 019 226 0505.
  • Ma–su klo 20–08 soita Päivystysapuun p. 116117.
  • Hätätilanteessa soita 112.
  • Koronaepäilyssä tai hengitystieinfektioissa soita koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099 (ma–pe klo 8–16).

Tarkemmat kiireellisen hoidon ohjeistukset löydät Kiireellinen hoito -sivultamme

Muutoksen tavoitteena on saatavuuden ja yhdenvertaisuuden parantaminen

Uudistus perustuu Keusoten palveluverkkosuunnitelmaan, joka hyväksyttiin kuntayhtymän hallituksessa ja valtuustossa marraskuussa 2021. Muutoksella parannetaan vastaanottopalvelujen saatavuutta ja yhdenvertaisuutta Keusoten alueella.

Muutos vahvistaa terveysasemien päiväaikaista lääkäri-hoitajatoimintaa, sillä virka-ajan ulkopuolisten työvuorojen poisjääminen lisää henkilökunnan määrää päiväaikaisessa toiminnassa. Aukioloaikojen muutos ei vähennä henkilöstön määrää terveysasemilla. Toiminnan keskittämisellä puolestaan turvataan virka-ajan ulkopuolisen palvelun sujuvuus ja riittävä henkilöstöresursointi.

Lisätietoja:

1.8.2022 Tiedote päivitetty
19.7.2022 Tiedote päivitetty
17.6.2022 Tiedote päivitetty

14.6.2022 Tiedote julkaistu