Siirry sisältöön

Neljänsiä koronarokotteita laajennetaan perusterveille 70 – 79 -vuotiaille – varaa aika nyt myös sähköisesti

Keusote aloittaa neljänsien koronarokoteannoksien antamisen myös niille 70 – 79-vuotiaille, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Tämän ryhmän rokottaminen aloitetaan 25.7. THL antoi 18.7. suosituksen kunnille laajentaa neljänsiä koronarokoteannoksia tietyille väestöryhmille jo heinäkuussa tai viimeistään 1.8. alkaen. 

Varaa aika rokotukseen

 Voit varata ajan rokotukseen soittamalla numeroon: 

  • Puhelinajanvaraus avoinna ma – pe klo 8 – 16. 
  • Puheluihin pyrimme vastaamaan saman viikon aikana. 

Voit varata ajan myös sähköisesti osoitteessa:

Lisätietoa:

Suositusta aikaistettiin 

Alun perin THL suositteli ennakolta, että neljänsiä rokotuksia laajennettaisiin niin, että 15.8. alkaen niitä tarjottaisiin kaikille 65 vuotta täyttäneille ja 1.9. alkaen kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä 12–59-vuotiaille riskiryhmille. 

Uusi suositus on, että kunnat voivat heinäkuusta alkaen, alueellisen epidemiatilanteen mukaan, tarjota neljänsiä rokoteannoksia portaittain alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille eli seuraavassa järjestyksessä: 

  1. 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin 
  2. 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat 
  3. 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. 

Tiedotamme erikseen, kun Keusote alkaa rokottaa myös 2. ja 3. ryhmiä. 

Päivitys:

19.7. klo 12.35 Lisätty tieto sähköisen ajanvarauksen avautumisesta.