Siirry sisältöön

Puhelinpalveluiden ruuhkaa saatu purettua merkittävästi – paikoitellen viivettä edelleen

Lääkärin ja hoitajan vastaanottojen puhelinpalvelu on ollut ruuhkautunut. Kesäkuun alussa jonossa oli yli 2000 puhelua, ja takaisinsoittojen viive oli useita päiviä. Lisäsimme henkilöstöä purkamaan syntynyttä jonoa, kohdensimme hoitajien työtä puhelintyöhön aamujen ruuhkahuippuina ja järjestimme kolme viikonlopun jononpurkupäivää la 11.6., la 18.6. ja su 19.6.

Takaisinsoittojonoa saatu lyhennettyä noin puoleen

Puhelinpalveluihin kohdennetuilla toimenpiteillä takaisinsoittojonoa on saatu purettua merkittävästi. Tällä hetkellä jonoissa on yhteensä noin tuhat puhelua. Osassa jonoista olemme päässeet takaisin tavoitteeseemme eli pystymme vastaamaan kaikkiin tulleisiin soittoihin saman päivän aikana.

Takaisinsoitoissa on kuitenkin paikoitellen edelleen viivettä jopa useita päiviä. Haasteellisin tilanne on vielä Tuusulassa. Jatkamme toimenpiteitä puhelinpalveluiden ruuhkan purkamiseksi.

Soitathan vain kerran ja tarvittaessa asioi suoraan terveysasemalla

Kaikkiin tulleisiin yhteydenottoihin vastataan järjestyksessä. Käytäthän vain yhtä yhteydenottokanavaa ja soitathan vain yhdestä puhelinnumerosta. Päällekkäiset yhteydenotot kasvattavat jonoa entisestään ja aiheuttavat turhia takaisinsoittoja. Mikäli sinulla on nimetty hoitovastaava, olethan ensisijaisesti yhteydessä häneen vastaanottopalveluiden puhelinpalvelun sijaan.

Mikäli et ole saanut takaisinsoittoa ja arvioit tarvitsevasi ratkaisun terveyteesi liittyvään ongelmaan vielä samana päivänä, asioi suoraan terveysaseman ajanvarauksettomalla vastaanotolla. Pyydämme rajaamaan asioinnin vain akuuteimpiin tilanteisiin. Tarkista ennen saapumista aukiolotiedot, mahdolliset kesäajan sulut ja rajaukset lääkäripalveluissa terveysaseman tiedoista. Henkeä uhkaavissa tilanteissa ole aina yhteydessä hätänumeroon 112.

Terveysasemilla tehtävät lausunnot ja todistukset

Terveysasemilla laaditaan todistuksia ja lausuntoja, jotka perustuvat lakiin tai ovat asukkaan hoidon, toimeentulon, opiskelun tai muun vastaavan syyn kannalta välttämättömiä. Palvelujen ruuhkautumisen vuoksi laadimme tällä hetkellä ensisijaisesti äkilliseen sairastumiseen liittyviä todistuksia ja lausuntoja.

Noudatamme potilaiden hoidossa lääketieteellistä kiireellisyysjärjestystä, eikä muiden todistusten ja lausuntojen kirjoittaminen lukeudu kiireellisiin asioihin. Huomioithan, että harrastuksiin, kilpailuihin, vaihto-oppilasvuoteen ja matkailuun liittyvät todistukset ja lausunnot eivät kuulu kunnan järjestämisvelvollisuuteen, emmekä laadi niitä terveysasemilla.

Terveysasemakohtaisia puhelimeen vastaamisen vasteaikoja ja kiireettömän vastaanoton saatavuutta voi seurata verkkosivujen hoitoon pääsyn seurantaraporteista.

Pahoittelemme tilannetta ja asiakkaillemme koituvaa haittaa.

Lisätietoja: