Siirry sisältöön

Virka-ajan ulkopuolinen kiireellinen hoito keskitetään Keusoten Akuuttiin ja Hyvinkään yhteispäivystykseen 1.8.2022 alkaen – virka-aikainen toiminta jatkuu ennallaan

Virka-ajan ulkopuolinen kiireellinen hoito muuttuu 1.8.2022. Jatkossa kaikki Keusoten terveysasemat ovat avoinna arkisin klo 8–16. Kiireellistä hoitoa saat virka-ajan ulkopuolella Keusoten Akuutissa (Järvenpään JUST) ja Hyvinkään sairaalan yhteispäivystyksessä.

Järvenpään JUSTin Akuutti on muotoiltu uudelleen, ja samalla se vaihtaa nimeään Keusoten Akuutiksi. Elokuusta alkaen Keusoten Akuutti palvelee kaikkia Keusoten alueen asukkaita kiireellisissä asioissa arkisin klo 16–20 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 8–20. Vaihtoehtoisesti voit asioida Hyvinkään sairaalan yhteispäivystyksessä. Mäntsälän ja Nurmijärven terveysasemilla ei ole jatkossa enää virka-ajan ulkopuolista kiirevastaanottotoimintaa. Muutos ei vaikuta virka-aikaiseen toimintaan eikä käytössä oleviin puhelinnumeroihin.

Uudistus perustuu Keusoten palveluverkkosuunnitelmaan, joka hyväksyttiin kuntayhtymän hallituksessa ja valtuustossa marraskuussa 2021. Muutoksella parannetaan vastaanottopalvelujen saatavuutta ja yhdenvertaisuutta Keusoten alueella. Tavoitteena on myös vahvistaa terveysasemien päiväaikaista lääkäri-hoitajatoimintaa.  Keskittämisellä turvataan toiminnan sujuvuus, laadukas akuuttihoidon osaaminen ja riittävä henkilöstöresursointi. 

Kiireellinen hoito Keusoten alueella

Virka-aikaan asiointi tapahtuu jatkossakin ensisijaisesti oman hoitovastaavasi kautta. Mikäli sinulla ei ole nimettyä hoitovastaavaa, ole yhteydessä lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluiden keskitettyyn puhelinpalveluun p. 019 226 0505. Voit myös täyttää oirearvion Omaolossa. Kaikki terveysasemat ovat 1.8. alkaen auki ma–pe klo 8–16. 

Ilta-aikaan klo 16–20 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 8–20 ole jatkossakin yhteydessä puhelinpalveluumme p. 019 226 0505. Numerosta saat palvelua virka-aikana sekä kiireellisissä että kiireettömissä asioissa, mutta muuna aikana otathan yhteyttä vain kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa. Tarvittaessa sinut ohjataan etä- tai läsnävastaanotolle.  

Ohjauduttua puhelinpalvelusta läsnävastaanotolle, voit 1.8. alkaen valita haluatko asioida Keusoten Akuutissa (Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST, Lääkärinkuja 1) vai HUS Hyvinkään sairaalan yhteispäivystyksessä (Sairaalankatu 1). Mäntsälässä ja Nurmijärvellä ei ole enää jatkossa virka-ajan ulkopuolista kiirevastaanottotoimintaa. 

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa klo 20 jälkeen, otathan yhteyttä Päivystysapuun p. 116117. Kiireellinen hoito yöaikaan toteutuu Hyvinkään yhteispäivystyksessä. Hätätilanteissa ole aina yhteydessä hätänumeroon 112. 

Lue tarkemmat tämänhetkiset toimintaohjeet sivulta Kiireellinen hoito.

Lisätietoja:

17.6. Tiedote päivitetty.