Siirry sisältöön

Järjestöjen toimintaedellytykset ja vaikuttamismahdollisuudet Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella ovat yhteinen asiamme

Keusote tapasi alueen kunnat ja juuri perustetun Keski-Uudenmaan järjestöneuvottelukunnan. Yhdessä luotiin näkymä järjestöjen toimintaedellytyksien ja vaikuttamismahdollisuuksien tukeen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Tilaisuudessa alueen kunnat (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula) kertoivat periaatteitaan ja käytänteitään järjestöjen toimintaedellytysten ja vaikuttamismahdollisuuksien tukemisessa, ja Keusote osaltaan avasi Hyte-allianssi kumppanuusmallin periaatteita ja käytänteitä. Keski-Uudenmaan järjestöneuvottelukunta juuri aloittaneena toimijana toi esille toimintansa tarkoitusta ja tavoitteita.

Tilaisuudessa todettiin, että me kaikki toimijat olemme saman tavoitteen äärellä ja meillä on loistava mahdollisuus tiivistää tavoitteellista yhteistyötä kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Järjestöt ovat tärkeitä toimijoita asukkaiden hyvinvoinnin, terveyden ja arjen turvallisuuden edistäjänä.

Hyte-allianssi kumppanuusmalli järjestöjen tukena myös hyvinvointialueella

Keusoten ja alueen muiden toimijoiden yhteiskehittämisen tuloksena syntynyt Hyte-allianssi kumppanuusmalli tukee järjestöjen toimintaedellytyksiä ja vaikuttamismahdollisuuksia myös Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Hyte-allianssi kumppanuustoiminta perustuu yhdenvertaisuuteen ja alueellisuuteen. Yhteistä toimintaa ohjaa alueellisen hyvinvointisuunnitelman tavoitteet ja yhteinen ilmiöpajatyöskentely. Hyte-allianssi kumppanuusmallissa on määritetty useita järjestöjen avustamisen ja toiminnan tuen muotoja, joita ovat yhteiskehittämisen lisäksi esimerkiksi yhteiset hankehaut, kumppanuus- ja euromääräiset avustukset, toimitilojen ja asiantuntija-avun tarjoaminen järjestöille sekä asukkaiden ohjaaminen järjestöjen palveluihin. Hyte-allianssi kumppanuusmallin käytäntöön vienti ja jatkokehittäminen jatkuu tiiviisti loppuvuoden ajan, ja tälle yhteiskehittämiselle haetaan myös jatkorahoitusta vuosille 2023–2024.

Tutustu Hyte-allianssiin tarkemmin:

Lisätietoja, Keusote:

  • kristiina.kariniemi-ormala@keusote.fi

Lisätietoja, kunnat:

  • panu.isotalo@hyvinkaa.fi
  • kirsi-marja.karjalainen@jarvenpaa.fi
  • vuokko.leirimaa@mantsala.fi
  • kaisa.laine@nurmijarvi.fi
  • heidi.hagman@tuusula.fi
  • jari.ware@pornainen.fi