Siirry sisältöön

Lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluissa ruuhkaa

Kuvassa hoitohenkilöstöä palaverissa.

Lääkärin ja hoitajan vastaanottomme ovat ruuhkautuneet. Tähän ovat vaikuttaneet henkilöstösaatavuuden haasteet ja koronapandemian aiheuttama kysynnän kasvu. Henkilöstövajetta lisäävät myös ajankohtaiset ylityö- ja vuoronvaihtokiellot.

Yhteydenottoihin vastaaminen on viivästynyt erityisesti niiden asiakkaiden osalta, joilla ei ole vielä hoitovastaavaa. Mikäli sinulle on nimetty oma hoitovastaava, ole ensisijaisesti yhteydessä häneen. Tavoitat oman hoitovastaavasi samasta tutusta numerosta kuin aiemminkin, vaikka hoitaja olisikin vaihtunut.

Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin, vaikka emme tällä hetkellä pysty vastaamaan jokaiseen saman päivän aikana. Pyydämme, että jätät vain yhden yhteydenoton asiaasi liittyen, jotta vältymme samojen asioiden päällekkäiseltä hoidolta. Hoidamme asiat lääketieteellisessä kiireellisyysjärjestyksessä. Tällä hetkellä vastaanotoille pääsy on viivästynyt erityisesti kiireettömien asioiden osalta.

Terveysasemakohtaisia puhelimeen vastaamisen vasteaikoja ja kiireettömän vastaanoton saatavuutta voi seurata verkkosivujen hoitoon pääsyn seurantaraporteista.

Terveysasemilla tehtävät lausunnot ja todistukset

Terveysasemilla laaditaan todistuksia ja lausuntoja, jotka perustuvat lakiin tai ovat asukkaan hoidon, toimeentulon, opiskelun tai muun vastaavan syyn kannalta välttämättömiä. Palvelujen ruuhkautumisen vuoksi laadimme tällä hetkellä ensisijaisesti äkilliseen sairastumiseen liittyviä todistuksia ja lausuntoja. Noudatamme potilaiden hoidossa lääketieteellistä kiireellisyysjärjestystä eikä muiden todistusten ja lausuntojen kirjoittaminen lukeudu kiireellisiin asioihin.

Huomioithan, että harrastuksiin, kilpailuihin, vaihto-oppilasvuoteen ja matkailuun liittyvät todistukset ja lausunnot eivät kuulu kunnan järjestämisvelvollisuuteen emmekä laadi niitä terveysasemilla.

Lisätietoja:

Pahoittelemme tilannetta.  

Lisätietoja: 

Päivi Mäkelä-Bengs, avopalvelujen päällikkö, p. 050 497 2478Tiedote päivitetty 20.5.2022, Lisätty osio: Terveysasemilla tehtävät lausunnot ja todistukset.
Tiedote julkaistu 30.3.2022.