Siirry sisältöön

Asiakaskokemus hyvinvointialueiden valmistelussa 

Keusoten hoitaja mittaamassa asiakkaan verenpainetta.

Keusoten asiakkuustiimi järjesti toukokuun alussa asiakaskokemusta käsittelevän keskustelutilaisuuden hyvinvointialueiden edustajille.

Tilaisuuteen osallistui 50 edustajaa 18 hyvinvointialueelta sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Keskustelussa käsiteltiin sekä käytössä olevia asiakaspalautejärjestelmiä että hyvinvointialueiden suunnitelmia asiakaspalautteen keräämisestä ja hyödyntämisestä. Tilaisuudessa saatiin myös katsaus kansallisen kehittämisen nykytilaan THL:n edustajilta.

Keusoten asiakkaat antavat aktiivisesti palautetta erityisesti tekstiviestin kautta puhelinpalveluista ja palautelaitteilta toimipisteissä. Tänä vuonna olemme saaneet jo 19 319 asiakaspalautetta 20.5. mennessä. Palautetta ja kehittämisideoita hyödynnetään Keusoten palvelujen jatkuvassa parantamisessa. Hyvinvointialueelle siirryttäessä on tärkeää huomioida erityisesti, että asiakaspalautekokonaisuutta tarkastellaan hyvinvointialueen lisääntyvien vastuiden sekä kansallisen kehittämisen näkökulmasta.

Keusoten NPS oli huhtikuussa 47. NPS eli nettosuositteluindeksi kertoo siitä, kuinka todennäköisesti asiakkaat suosittelisivat Keusoten palveluita muille. NPS luku voi olla mitä tahansa miinus sadasta sataan (-100–100). Mitä korkeampi luku on, sitä tyytyväisempiä asiakkaat ovat. Keusoten tavoite on 80.

Kiitos, kun annat meille palautetta!

Keusoten asiakkuustiimi
Tero Seitsonen, johtava asiantuntija
Roni Nukarinen, erityisasiantuntija
Tiina Tarvonen, erityisasiantuntija

Lisätietoja: