Siirry sisältöön

Keusoten nuorisoasemien ikärajat muuttuvat 16.6. alkaen

Kuvassa nuoria ringissä.

Keusoten nuorisoasemien ikärajat yhdenmukaistetaan ma 16.6.2022 alkaen. Jatkossa nuorisoasemat ohjaavat ja tukevat 13–17-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään. Asiakkuus nuorisoasemalla voi jatkua 18 ikävuoteen saakka.

Nyt tapahtuva muutos vaikuttaa Hyvinkään ja Tuusulan nuorisoasemien asiakkaisiin. Sama toimintamalli on jo käytössä Keusoten muissa jäsenkunnissa.

Keusoten nuorisoasemien ikärajat ovat tähän asti poikenneet toisistaan kunnittain. Ikärajojen yhdenmukaistamisesta päätettiin Keusoten yhtymähallituksessa vuonna 2020 kahden vuoden siirtymäajalla. Muutoksen tavoitteena on tarjota yhdenvertaiset nuorisoasemapalvelut alueemme asukkaille.

Tuusulan kunnan 12-vuotiaat asiakkaat

Palvelemme Tuusulan nuorisoaseman 12-vuotiaita asiakkaita ja heidän perheitään 16.6.2022 alkaen Tuusulan perheneuvolassa. Voit ottaa Tuusulan perheneuvolaan yhteyttä soittamalla numeroon 019 226 0110 tai vaihtoehtoisesti täyttämällä perheneuvolan sähköisen yhteydenottolomakkeen verkkosivuillamme. Sama toimintamalli on jo käytössä Keusoten muissa jäsenkunnissa.

Lisätietoja:

18-vuotta täyttäneiden mielenterveys- ja päihdepalvelut

Keusote tarjoaa jatkossakin neuvontaa ja tukea mielenterveys- ja päihdeasioissa yli 18-vuotiaille nuorille koko Keusoten alueella. Voit ottaa nuorisoaseman sijasta matalalla kynnyksellä yhteyttä aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvontanumeroon, p. 019 226 0404, ma–to klo 8–15, pe klo 8–13, kesäaikana 1.6.–12.8. ma–pe klo 8–12.

Neuvontapalvelussamme voit keskustella tilanteestasi sote-ammattilaisen kanssa, joka arvioi hoidon tarpeesi ja sen kiireellisyyden. Annamme tarvittaessa heti neuvontaa ja ohjausta tilanteesi ratkaisemiseksi, tai ohjeet siitä, kuinka voit hakeutua tarvitsemiesi palvelujen piiriin.

Jos sinulla on jo asiakkuus tai hoitosuhde mielenterveys- ja päihdepalveluissa, olethan suoraan yhteydessä omahoitajaasi tai vastuutyöntekijääsi. Olemme vahvistamassa aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen henkilöstöresursseja, jotta voimme palvella paremmin myös nuoria.

Lisätietoja:

Mikä ihmeen nuorisoasema?

Keusoten nuorisoasemat palvelevat 13–17-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Mäntsälässä. Pornaislaisia palvellaan Mäntsälän nuorisoaseman toimesta Pornaisissa.

Nuorisoasemalla saat ohjausta, tukea ja hoitoa seuraavissa asioissa:

  • mielenterveys
  • päihteidenkäyttö
  • liiallinen pelaaminen
  • ahdistus tai masennus
  • elämäntilanteen aiheuttama kriisi
  • nuoren kehitys ja kasvatus
  • perheen sisäiset vuorovaikutusongelmat

Haluatko nuorisoaseman asiakkaaksi?

Voit ottaa nuorisoasemaan yhteyttä soittamalla numeroon 019 226 0111 ja jättämällä viestin automaattiseen vastaajaamme. Vaihtoehtoisesti voit täyttää nuorisoaseman sähköisen yhteydenottolomakkeen verkkosivuiltamme. Olemme sinuun yhteydessä kolmen arkipäivän sisällä klo 8–16 välillä.

Lisätietoja:


Lisätietoja:

Johanna Alajoutsijärvi, koordinoiva esimies
p. 050 497 0252 | johanna.alajoutsijarvi@keusote.fi