Siirry sisältöön

Uusi palveluseteli käyttöön ikäihmisten palveluasumisessa

Kuvassa kaksi ikäihmistä pitää käsissään pienoistaloa.

Otamme 23.5.2022 käyttöön uuden palvelusetelin ikäihmisten tavallisessa palveluasumisessa kaikissa Keusoten jäsenkunnissa.

Uusi Tavallisen palveluasumisen palveluseteli on vaihtoehto Keusoten omalle palveluasumiselle. Palvelusetelin avulla täydennetään Keusoten palvelutuotantoa. Asiakas voi hankkia setelillä hoitoa, hoivaa ja ateriat Keusoten palvelusetelituottajiksi hyväksymiltä hoivakodeilta.

Palveluseteli voidaan myöntää ikäihmiselle, joka ei enää pysty asumaan omassa kodissaan avopalvelujen turvin, vaan hyötyy tuetummasta asumisesta. Palveluasuminen ei sovellu henkilöille, joilla on säännöllistä yöhoidon tarvetta.

Palvelusetelin arvo

Palvelusetelin maksiarvo on 86 € / vrk. Palveluseteli on tulosidonnainen. Asiakkaan tulot vaikuttavat myönnettävän palvelusetelin arvoon.

Asiakas maksaa itse

  • Omavastuuosuuden (Muodostuu palveluntuottajan perimän hoidon, hoivan ja aterioiden kokonaiskustannuksesta, josta vähennetään tulosidonnaisen palvelusetelin arvo).
  • Vuokran
  • Lääkkeet
  • Muut kulut (esim. terveydenhuollon menot, hygieniamenot, parturin, kampaajan ja jalkahoidon maksut, matkakulut, saattajan maksut, sanomalehden tilausmaksut, puhelimen ja laajakaistan käyttökulut, vaatemenot sekä harrastustoiminnan menot).

Näin voit hakea palveluseteliä

Kiinnostuitko? Voit tiedustella mahdollisuutta palveluseteliin ikäihmisten neuvonnasta ja ohjauksesta 23.5.2022 alkaen.

Lisätietoja:

Sarianne Jyrkkänen, asiantuntija, p. 050 497 2826, sarianne.jyrkkanen@keusote.fi

Aiheeseen liittyvät palvelut