Siirry sisältöön

Keusote suosittaa neljättä koronarokotetta iäkkäille, jotka tarvitsevat apua arjessa terveyden tai toimintakyvyn takia

Keusoten alueella rekisteröityjä koronatartuntoja todettiin viime viikolla alle tuhat. Määrä on suurin piirtein sama kuin edeltävällä viikolla. HUSissa oli maanantaina hoidossa 44 koronatartunnan saanutta. Järvenpään JUSTin akuuttiosastolla puolestaan tartunnan saaneita oli 7. Sairaanhoidossa olevien määrä on vähentynyt edelliseen viikkoon verrattuna.

Neljänsiä rokotteita annettu Keusotessa 6620 kpl

Keusotessa on tähän mennessä annettu yhteensä 6620 neljättä koronarokoteannosta. 82% neljänsistä koronarokotteista on annettu 80-vuotta täyttäneille tai sitä vanhemmille.

Neljännet koronarokotukset laajenevat iäkkäiden joukossa

Neljänsiä koronarokoteannoksia tarjotaan Keusotessa niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. Tällaiset henkilöt tarvitsevat toisen henkilön apua arjessa selviytymiseen terveyden ja/tai toimintakyvyn johdosta.

Kuka saa neljännen annoksen?

  • 65 vuotta täyttäneet koti- tai omaishoidon piirissä olevat sekä
  • 65 vuotta täyttäneet, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona arjessa ilman toisen ihmisen apua
  • 80 vuotta täyttäneet ja iäkkäiden hoivakodeissa asuvat ilman alaikärajaa
  • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt

Neljännellä rokoteannoksella pyritään lyhyen aikaa estämään lieväoireistakin koronainfektiota tässä haavoittuvassa väestönosassa.

Neljännen annoksen voi saada, kun kolmannesta annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut vähintään kolme kuukautta. Jos olet saanut kolmannen koronarokotteen ja lisäksi sairastanut koronavirusinfektion (yli kuusi viikkoa rokotuksen ja taudin välillä), ei tarvetta neljännelle annokselle ole.

Miten saan rokotuksen?

Aikoja koronarokotukseen on saatavilla hyvin. Voit varata ajan soittamalla arkisin klo 8 – 16 ajanvarausnumeroon:

Voit varata ajan myös sähköisesti:

Voit käydä ottamassa rokotuksen myös ilman ajanvarausta walk-in-pisteeltämme Hyvinkään Willassa. Tarkemmat tiedot löytyvät rokotussivuiltamme:

Järjestetyn kotihoidon piirissä olevat henkilöt saavat rokotteen kotihoidon kautta. Omaishoidon asiakkaat voivat varata ajan tavalliseen tapaan puhelimitse tai sähköisesti taikka hakea rokotuksen walk-in-rokotuspisteeltä.

Keusoten koronaviikkotiedote jää tauolle kesäkuusta lähtien

Kesäkuun alusta lähtien viikoittainen koronaviikkotiedotteemme jää tauolle. Julkaisemme koronaviikkokatsauksen vielä maanantaina 23.5 ja 30.5. Ensi viikolla 16.5. viikkotiedotetta ei julkaista.

Jatkossa tiedotamme koronaan liittyvistä asioista tarpeen tullen. Tarkastelemme viikoittaisen tiedottamisen tarvetta, mikäli koronatilanne huononee. Koronatilannetta ja rokotusten edistymistä voit edelleen seurata nettisivuiltamme: