Siirry sisältöön

Neljännet koronarokoteannokset laajenevat iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet

Neljänsiä koronarokoteannoksia aletaan tarjoamaan Keusotessa niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. Tällaiset henkilöt tarvitsevat toisen henkilön apua arjessa selviytymiseen terveyden ja/tai toimintakyvyn johdosta. THL antoi asiasta suosituksensa 5.5.2022.

Ketä uusi suositus koskee?

  • 65 vuotta täyttäneet koti- tai omaishoidon piirissä olevat sekä
  • 65 vuotta täyttäneet, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona arjessa ilman toisen ihmisen apua.

Milloin voin ottaa neljännen rokotteen?

Neljännen annoksen voi saada, kun kolmannesta annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut vähintään kolme kuukautta. Jos olet saanut kolmannen koronarokotteen ja lisäksi sairastanut koronavirusinfektion (yli kuusi viikkoa rokotuksen ja taudin välillä), ei tarvetta neljännelle annokselle ole.

Varaa aika tai hae rokotus walk-in pisteeltä

Ajan rokotukseen voit varata soittamalla arkisin klo 8 – 16 ajanvarausnumeroon:

Voit varata ajan myös sähköisesti:

Voit käydä ottamassa rokotuksen myös ilman ajanvarausta walk-in-pisteeltämme Hyvinkään Willassa tai lauantaina 14.5. useilta Keusoten terveysasemilta. Tarkemmat tiedot löytyvät rokotussivuiltamme:

Kotihoidon ja omaishoidon asiakkaiden rokotukset

Järjestetyn kotihoidon piirissä olevat henkilöt saavat rokotteen kotihoidon kautta. Omaishoidon asiakkaat voivat varata ajan tavalliseen tapaan puhelimitse tai sähköisesti taikka hakea rokotuksen walk-in-rokotuspisteeltä.

Iäkkäät, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet, voivat nyt saada neljännen koronarokoteannoksen.